Aşırı sıcaklardan koruk suyuyla korunun

Aşırı sıcaklardan koruk suyuyla korunun

Aşırı sıcaklarda ekşi ve asitli bir içecek olan koruk suyu tüketilmesinin güneş çarpmaları ve mineral kayıplarına karşı koruyucu olduğu belirtildi.

Artan yaz sıcakları alternatif içecek arayışlarını gündeme getiriyor. Farklı ama lezzetli bir içecek arayanlar için koruk suyu farklı bir tat olarak ortaya çıkıyor. Ekşi ve asitli bir içecek olan koruk suyu, olgunlaşmamış üzümlerin ezilerek suyunun çıkartılmasıyla hazırlanıyor. Özellikle Ege mutfağında yaz aylarında sıkça kullanılan koruk suyu; salatalarda, günlük turşularda, taratorda kullanılarak farklı bir lezzet oluşturuyor. Koruk suyuyla hazırlanmış ekşili bamya yemeği de müthiş bir tat olarak mutfakların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.
Sade kullanıldığı gibi, şerbet halinde hazırlanarak da kullanılabilen koruk suyu, zengin mineral içeriğiyle vücut için oldukça faydalı ve zindelik verici bir besin olarak biliniyor. Sıcak havalarda sade veya şerbet halinde kullanılabilen bu içecek; serinletici etkisi, halsizliği gidermesi, mide şikâyetlerinde etkili olmasıyla tercih ediliyor.
Özelikle açık alanlarda çalışanlar için yarı yarıya hazırlanan maden suyu ile koruk suyu güneş çarpmaları ve mineral kayıplarında koruyucu olacağını söyleyen Dr. Orhan Şahin, aşırı sıcaklarda tuzlu ayrana alternatif bir içecek olarak tavsiye ediyor. Vücutta biriken toksinlerin atılmasında koruk suyu ciddi fayda sağladığını belirten Dr. Şahin, “Zengin mineral içeriği ile organik, katkısız içecek arayanlar için de kolay yapımı nedeniyle tercih edilmelidir. Sıcaklardan en fazla etkilenen küçük çocuklar ve yaşlılarda da değişik karışımlar hazırlanarak yapılan koruk sulu içecekler in tüketilmesi sağlık açısından faydalı olacaktır” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.