“Asiye Nasıl Kurtulur?”

“Asiye Nasıl Kurtulur?”

“Asiye Nasıl Kurtulur?” bir kez daha sahnelendi


█GerçekGazetesi
Hamdi AKGÜL
Mustafa Pamukçu Tiyatrosu, 'Asiye Nasıl Kurtulur?' adlı oyunu Söke'de 3. kez başarı ile sahneledi.
Geçtiğimiz Pazartesi günü günü saat 20.00"de Söke Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonu'nda perdelerini tiyatroseverlere açan Mustafa Pamukçu Tiyatrosu, 2 perdelik dram oyunu ile seyircilerden alkış aldı.
xSöke Belediye Meclis Üyesi ve Söke Şoförler Odası Başkanı Refik Karataş, Söke Belediye Meclis Üyesi Şule Tuntaş, Hilmi Fırat Huzurevi Müdürü Hülya Kurtay, İkincibahar Derneği Başkanı Dilek Yavuzyılmaz, Huzurevi Korosu Şefi İdris Uysal, aile hekimleri, sağlık çalışanları, huzurevi personeli ve tiyatroseverlerin katılımı ile Söke'de bir kez daha sosyal ve kültürel canlılık yaşandı. Türk tiyatrosunun klasikleri arasında yer alan oyun Sökeli oyuncular tarafından profesyonel oyunculara aratmayacak şekilde ustalıkla sahnelenmesi izleyicilerden tam not aldı. Salonun izleyiciler tarafından tamamen doldu olması ve oyunun alkışlar arasında memnunlukla karşılandı. Oyunun her karesinde günlük hayattan karelerin yer alması, dul bir kadının kızıyla birlikte çaresizliklerini konu alan trajidi dram oyunun sahnelenmesi ile birlikte kadın sorunları bir kez daha toplumun dikkatine sunuldu.
Vasıf Öngören'in yazıp, Mustafa Pamukçu'nun yönettiği oyunda ses ve ışıkta Kazım Doğru görev alırken, oyuncu kadrosunda bulunan; Özge Yılmaz, Necla Baydemir Tuncer, M. Zeki Doğanay, Veysi Vedat Yeşiltepe, Yasemin Günduman, Levent Ayhan, Samet Deniz, Hüseyin Uğur, Deniz Hüseyin Yaşar, Cenk Şençelen, Hamdi Akgül, Nejla Baştuğ, Mustafa Yolcu, Serkan Bala, Mert Emre Yenigün, Beste Çetin, Nursel Çakar ve Nükhet Subaşı İnce rol aldılar.
Oyunun sonunda izleyicilerin ayakta alkışladığı oyunculara buket çiçek ve karanfil takdim edildi. Yenikent Aile Hekimi Dr. Ayaltan ve Hilmi Fırat Huzurevi Müdürü Hülya Kurtay, yönetmen Mustafa Pamukçu'ya ve oyunculara çiçek ve karanfil vererek kutladılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.