Askeri gemiye ziyaretçi akını

Askeri gemiye ziyaretçi akını

Askeri gemiye ziyaretçi akını

Gerçek Gazetesi
T.C. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Deniz ve Öğretim Komutanlığı tarafından, Deniz Kuvvetlerinin ve Deniz Okullarının tanıtılması amacıyla TCG İskenderun Gemisi Kuşadası Limanı'nda ziyarete açıldı. 6 saat süren ziyaret sırasında askeri gemi Kuşadalılar'ın yanı sıra günübirlik tatilcilerin de akınına uğradı. TCG İskenderun Gemisi'ni ziyaret edenler arasında zaman zaman izdiham yaşandı.
Hazırlanan programa göre sabah saat 09.00'da Limanda askeri gemiye karşılama töreni düzenlendi. Saat 10.00'da ise Gemi Personeli Kuşadası Atatürk Anıtına çelenk koydu ve ardından da gemi halkın ziyaretine açıldı. Öğleye kadar tüm okullardan belirlenen öğrenciler, öğleden sonra ise vatandaşlar gemiye gelip gezdi. Yoğun ilgi karşısında Kuşadası Limanı'nda demirli olan askeri geminin önünde uzun kuyruklar oluştu. Kuşadalılar ile yerli ve yabancı günübirlikçiler gemiye girebilmek için zamam zaman izdiham oluşturması dikkat çekti. Program kapsamında gemi bandosu tarafından Atatürk Meydanı'nda konser verilirken, Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde öğrencilere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Bu arada, gemiyi ziyaret eden Çakabey İlköğretim Okulu öğrencisi Umut Can Direk tarafından gemi kaptanı Deniz Kurmay Albay Tayfun Düryaz'a çiçek verildi. Gemi kaptanı da öğrencilere üzerinde gemi arması olan tişörtler hediye etti. TCG İskenderun Gemisi kaptanı Deniz Kurmay Albay Tayfun Düryaz, Kuşadası'nda gördükleri ilgiden son derece memnun olduklarını belirterek, Kuşadalıların, öğrencilerin yoğun ilgisinden son derece memnun olduk. Burada çok sıcak karşılandık, halk gemiye neredeyse akın etti dedi.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.