Aski kış hazırlıklarını sürdürüyor

Aski kış hazırlıklarını sürdürüyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, kış sezonu için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla vatandaşların kış aylarında sorun yaşamamaları için çalışmalarını arttıran ASKİ, yağmursuyu drenaj çalışmaları, mazgal ve yağmur suyu giderlerinin bakım, yenileme ve temizliği gibi alt yapı çalışmalarını hızla sürdürüyor. Öte yandan içme suyu ve kanalizasyon alt yapı çalışmalarını da hızla yürüten ASKİ Genel Müdürlüğü hızla şehrin alt yapısını yeniliyor.
ORTAKLAR’DA ÖĞRENCİLERİN YAĞMURSUYU ÇİLESİ SON BULUYOR
ASKİ Germencik’te aşırı yağışlarda sorun yaşanan bölgelerde çözüm için kolları sıvadı. Ortaklar Mahallesi Namık Kemal Caddesi üzerinde sürdürülen 300 metre yağmur suyu deşarj hattı çalışması çerçevesinde yağmur suyu birikmesi ve taşkın sorunu çözüme kavuşacak. Ortaklar Anadolu Lisesi’nin bulunduğu güzergâhta öğrenciler de sorunsuz bir şekilde okullarına ulaşacak.
YENİPAZAR’DA ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI
Alanlı ve Direcik’te drenaj çalışmaları tamamlandı. Alanlı ve Direcik mahallelerinde yağmursuyu drenaj çalışması gerçekleştirildi. Çalışma ile mahallelerde taşkın ve su birikmesi sorunu ortadan kaldırıldı. 7 Mahalle’de içme suyu çalışması yapıldı
Alioğulları, Çulhan, Direcik, Donduran, Eğridere, Hamzabali, Karacaören Mahallelerinde yaşanan içme suyu sorunları üzerine harekete geçen ASKİ Genel Müdürlüğü çalışmalarını titizlikle tamamladı.
Çarşı Mahallesi Kooperatif Evleri, Yeni Mahalle Sevgi Sokak, Hükümet Mahallesi Gencay Sokak’ta kanalizasyon çalışması yapıldı. Çalışmalar çerçevesinde yeni yerleşim birimleri için kanalizasyon bağlanırken, mevcut kanalizasyon hatları ise yenilemeye tabi tutuldu. Parsel bağlantıları yapılarak çalışmalar tamamlandı.
KUYUCAK’IN ALT YAPISI HIZLA YENİLENİYOR
Horsunlu’da E-5 karayolu üzerinde aşırı yağışlarda yaşanan yağmur suyu sorununa müdahale eden ASKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yağmur suyu hattının bakım ve yenilemesini tamamladı. Aydın büyükşehir Belediyesi ASKİ ekipleri vatandaşların taleplerini göz ardı etmeyerek imdadına yetişiyor. Bucak mahalle muhtarının talebi üzerine başlatılan içme suyu hattı tamamlandı. 1100 metre anaboru ve 600 metre şebeke hattı döşenen çalışma ile Bucaklıların su sorunu çözüldü. Mahalle Muhtarı Remzi Özkan Özlem Çerçioğlu’na teşekkürlerini iletti.
İçme suyu sorunu yaşayan Çamdibi Mahallesi’nde mahalle muhtarının talebi üzerine ASKİ ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında 2 adet drenaj çalışması yapan ekipler 1200 metre hat çekerek suyu mahalleye ulaştıracak.
NAZİLLİ DE MEYDANA GELEN ARIZALARA ANINDA MÜDAHALE EDİYOR
ASKİ Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler Nazilli’de meydana gelen arızalara anında müdahale ediyor. Alt yapı çerçevesinde geçmişe dönük birçok sorun yaşanan ilçede bir yandan alt yapı çalışmaları hızla sürerken diğer yandan meydana gelen arızalar zaman kaybetmeden gideriliyor. Son olarak Yeni sanayi c14 blok önünde yaşanan içme suyu hattı arızası yoğun çalışmaların ardından giderildi.
KOÇARLI KULLAR’DA DEV ÇALIŞMA BAŞLADI
Kullar mahallesinde büyük alt yapı çalışması başladı. Yapılan drenaj çalışmalarının ardından mahallenin alt yapısını baştan aşağı değiştirecek çalışmalar başladı. 8500 metreyi bulan içme suyu hattı çalışması için ilk kazma vuruldu. Çalışmalar çerçevesinde içme suyu hattı yani tüm şebeke yenilenecek bu kapsamda sıkça sorun çıkaran eski içme suyu hattı yenilenecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.