ASKİ'DEN MAKSATLI HABERE AÇIKLAMA GELDİ

ASKİ'DEN MAKSATLI HABERE AÇIKLAMA GELDİ

15 Ocak 2015 tarihinde asılan ve çalışmayı duyuran 8 adet pankartı görmemişler.

Gerçek Gazetesi

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü yerel bir yayın organında çıkan ve ‘Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından Germencik Belediyesi etrafında yapılan kazılar, art niyetli olarak yapıldı’ iddiası taşıyan maksatlı ve gerçeği yansıtmayan habere yalanlama geldi. 

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Yerel bir yayın organında çıkan ve ‘Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından Germencik Belediyesi etrafında yapılan kazılar, art niyetli olarak yapıldı’ iddiası taşıyan haber maksatlı ve gerçeği yansıtmamaktadır. 

Germencik’te yaşayan vatandaşlarımız ve ilçe belediyemizin bilgilendirilmesi çalışma yapılacak alanlara 15 Ocak 2015 tarihinde asılan ve çalışmayı duyuran 8 adet pankartla sağlanmıştır. Kurumumuzun söz konusu alt yapı çalışmaları ise 19 Ocak 2015 tarihinde başlamıştır.

Germencik ilçesinde Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) tarafından yapılan alt yapı çalışmaları, halkımıza sağlıklı içme suyu temin etmek ve yetersiz kalan içme suyu şebeke hatlarının değiştirilmesi amacını taşımaktadır.

Germencik ilçesinde bulunan hatların geneli AÇP (Asbest) borudur. Bilindiği gibi asbest başta kanser olmak üzere birçok rahatsızlığa yol açan bir maddedir. Yapılan alt yapı çalışmasıyla yetersiz kalan içme suyu şebeke hatlarında kapasitesi artışı sağlanmakta ve AÇP (asbest) boruların yerine sağlıklı HDPE (Polietilen) borular döşenmektedir. HDPE tüm dünyada kullanılmakta olan teknolojik, sağlıklı uzun ömürlü, dayanıklı ve esnek bir borudur. HDPE borular ile ASKİ Genel Müdürlüğümüz halkımıza hem sağlıklı içme suyu temin edecek hem de şebeke arıza ihtimali olmayacağından kesintisiz içme suyu sağlayacaktır.

Genel müdürlüğümüzce Germencik İlçesinde yapılan alt yapı yenileme çalışmaları Camikebir Mahallesi’nde Meydan Sokak ve Kurtuluş Caddesi’nde başlamış olup Park Sokak’ta devam etmektedir. ASKİ ekipleri buradaki çalışmalarımızın yanı sıra alt yapı sorunu olan 7 Eylül, Mesudiye, Park ve Mursallı mahallelerinde de içme suyu yenileme çalışmaları yapacaktır."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.