ASKİ’nin Söke’ye yatırımları devam ediyor

ASKİ’nin Söke’ye yatırımları devam ediyor

Söke’nin altyapı sorunlarına kalıcı çözüm getirmek isteyen ve yatırım ivmesini günden güne artıran Aydın Büyükşehir Belediyesi Aydın Su Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü, ilçede önemli çalışmalar gerçekleştiriyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun sorun istemediği, Söke’de altyapı çalışmaları günden güne artarak devam ediyor. ASKİ bugüne kadar ilçede içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hat yapımları çerçevesinde 140 bin metre çalışma gerçekleştirdi. 3 büyük mahallede kanalizasyon ve içme suyu alt yapısını tamamen değiştirecek çalışma başlatıldı. 18 içme suyu sondaj kuyusu açıldı. İçme sularında yapılan analizler neticesinde Akçakaya, Kisir, Yeşilköy, Yeniköy, Karacahayıt, Karaatlı, Nalbantlar, Pamukçular ve Avşar mahallelerinde toplam 9 adet paket içme suyu arıtma tesisi inşa edilerek vatandaşların sağlıklı içme suyuna kavuşmaları sağlandı.

 

Söke’de gerçekleşen yatırımlar arasında en önemli pay kanalizasyon altyapısına ayrılmış durumda. ASKİ Genel Müdürlüğü büyük mahallelerde kanalizasyon eksikliği sebebi ile yaşanan sorunların kesin çözümü için başlattığı yatırım hamlesinde önemli mesafe kaydetti. Güllübahçe, Bağarası ve Sarıkemer’de devam etmekte olan kanalizasyon altyapısı tesis etme çalışmaları çerçevesinde faaliyetler aralıksız sürüyor.

 

Söke’de içme suyu sorunlarını tamamen çözecek ve ilçeye uzunca yıllar içme suyu yeterliliği sağlayacak olan büyük projede çalışmalar tamamlanıyor. Yapımı hızla süren içme suyu isale ikmal hattı projesi kapsamında, Boynak Mevkisinde bulunan kuyulardan elde edilecek su ilçeye taşınacak. Söke’ye 100 yıl yetecek kadar büyük ölçekli bir rezerve sahip kuyulardan temin edilen içme suyunu, 6 milyon lira yatırım bedeli ile gerçekleşen 19 kilometrelik isale hattı ile ilçeye ulaştıracak. Yapımı %90 oranında tamamlanan projede son çalışmalar gerçekleştiriliyor.

 

Baraj Projesinden Söke’de faydalanacak

 

Kuşadası, Güzelçamlı, Davutlar ve Söke ilçesinin içme suyu ihtiyacını karşılayacak Sarıçay Barajı ile Didim ilçesi ve Akbük Mahallesi’nin içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Beşparmak Barajının yapımına, ön hazırlıkların tamamlanmasının ardından DSİ tarafından başlanacak. 1 milyar TL’lik yatırım maliyeti ile hayata geçecek olan barajlardan Sarıçay Barajı Söke’nin de içme suyu sorunlarını uzunca yıllar rafa kaldıracak ve tüm ödemeleri Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek. Dev projenin başlaması için gerekli protokoller imza altına alınarak DSİ’ye sunulduğu ve cevap beklendiği öğrenildi.

Söke’de gerçekleştirilen Büyükşehir ve ASKİ faaliyetleri hakkında değerlendirme yapan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu “ Alt ve üstyapıda sorunsuz bir Aydın hedefimiz dâhilinde ilçelerimizde sürdürdüğümüz faaliyetlerimiz aralıksız devam ediyor. Sağlıklı, sorunsuz ve sürdürülebilir bir altyapı tesis ederek halkımıza sunmak öncelikli hedefimiz. Bu çerçevede gerek altyapı gerekse üstyapı anlamında Söke’de ciddi yatırımlar gerçekleştirip, bu güzide ilçemizin geleceğini inşa ediyoruz. Yatırımlarımız aralıksız sürecek” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum