AT İZLERİ VE İT İZLERİ (ÇİFTE STANDART)

SÖZDE GİZLİ GÜÇ...!!!
Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş başta olmak üzere iki işadamına, toplamda 3 kişiye kumpas kurulduğu yönündeki bilgiyi Söke Cumhuriyet Başsavcısı ile defalarca paylaştım. 
Son olarak geçtiğimiz Salı günü bu bilgimi yazılı ve imzalı olarak Söke Cumhuriyet Başsavcısına bizzat verdim. 
"Kemal Kocabaş'a kumpas kuruldu!" dedim. 
Yer, mekan, isimler verdim. 
Bu yöndeki endişemi de dün sosyal medya hesabımdan paylaştım. 
Sonuç; Kemal Kocabaş Söke Emniyet Müdürlüğünde ve ifadesi dün (perşembe) alınamadığı için bugüne kadar nezarette misafir edilecekmiş. 
Sözde gizli güç...!!!; istediği kişilere FETÖ'cü damgası vurdurtuyor ve bunun önüne geçilemiyor. 
Suçu ve suçluyu savunmuyorum ve Kemal Kocabaş da olsa suçu olan cezasını çeksin ama Mehmet İlgi ve Abdullah Yeniusta gibi isimler nasıl oluyorda süt dökmüş kedi muamelesi görüyorlar?
17/25 Aralık öncesi Gülen Cemaatine, 17/25 Aralık sonrası da FETÖ'ye son ana kadar destek veren isimlerin ifadelerine bile başvurulmamasını sağlayan bu sözde gizli güç...!!!; kim veya kimler tarafından yönetiliyor???
Hatırlanacağı gibi, 15 Temmuz kalkışmasında birileri ortalıkta görünmeyip, sıvışmışlardı. FETÖ'cülere meydanlarda meydan okuyan Kemal Kocabaş ve arkadaşları (Tamer Makaraç, Yüksel kavas) ise; omuz omuza vermiş, sabahlara kadar uyumamışlar ve Konak Meydanında hazır kıta beklemişlerdi.
ÇİFTE STANDART...

14333742_610522982485708_407613494267072732_n.jpg

15 Temmuz FETÖ kalkışmasını ilk saniyeden itibaren meydanlara çıkarak protesto eden o Kemal Kocabaş, FETÖ davası kapsamında ifadesine başvurulmak üzere çarşamba günü Söke Emniyet Müdürlüğüne davet edildi. Perşembe günü de davete icabet etti. Kemal Kocabaş'ın işlemler yetiştirilemediği için ve ifadesi cuma günü alınacak olmasına rağmen sabaha kadar nezarette tutulacak olmasına bir diyeceğim yok! Prosödür budur ve anlaşılan prosödürü işletiyorlar!
Ancak; FETÖ'nün Söke'deki çatı derneği SİDER'in Başkanı Şahin İlgi'nin yardımcısı konumundaki bazı kişilere bu şekilde davranılmamıştı. İşlerini gerekçe gösterip, haftalarca ifade vermeye gelmeyen, zemin müsait olunca da Söke'ye gelmiş ve saatler içerisinde ifadesini vermiş ve evine, işine, gücüne gitmiş olanlar vardı.
Kemal Kocabaş ise; pamukçunun sorunlarıyla ilgili olarak bazı ziraat odası başkanlarıyla Ankara'da görüşmeler yaparken çarşamba günü yetkililerce cep telefonundan aranmış ve çağrıyı ikiletmediği gibi, perşembe günü sabah Söke'ye gelmiştir. 
Sıkıntı burada ve adamına göre muamele hatta çifte standart uygulandığını görmek tepki çekiyor.
SÖKE''DE DE AT İZİ, İT İZİNE KARIŞTI...
Şu bir gerçek ki!
AK Parti Söke İlçe Başkanlığı da boğazına kadar FETÖ'ye bulaşmış vaziyette!
Bir asil yönetici, bir asil yöneticinin oğlu ve bir de yedek yöneticinin ağabeyi tutuklandı. 
Asil yöneticilerden birisinin evinde hem de 17/25 aralık sonrası düzenlenen maklube partileri herkesin hatırında ve maklube yemeklerinin tadı da damaklarda. 
FETÖ'cü firari işadamı Şahin İlgi AK Parti Söke İlçe Yönetime yaklaşık 10 isim soktu. Bu isimlerdin Şahin İlgi ile hem ticari başlantısı vardı hem de oğulları SİDER yöneticisiydi. Şahin İlgi'nin yönetime soktuğu bu isimler şimdi ya tutuklu ya da tutuksuz yargılanıyorlar. Evinde maklube partileri düzenleyip, ifade bile vermeyenler işin cabası!
AK Parti Söke İlçe Başkanlığı hizmet misyonunu tamamlayamadan FETÖ bataklığında boğulmuş ve iflas etmiştir. FETÖ'ye bulaşmış bu yönetim derhal görevden alınmalıdır. 
AK Parti Genel Merkezi bu yönetimi fesh etmeyip, "FETÖ ile mücadele ediyoruz!" diyemez. 
Buna kimse inanmaz. 
AK Parti Hükümeti'nin, FETÖ ile mücadelesindeki kararlılığının göstergesi bu gibi yönetimlerle yoluna devam etmeyerek olmalıdır. 
FETÖ sevici tavırlar sergileyen AK Parti Söke İlçe Başkanlığı derhal görevden alınmalıdır. 
FETÖ'cü Şahin İlgi haberimizi sahte fotoğraf ve sahte haber linki ile yalanlamaya çalışan AK Parti Söke İlçe Başkanlığı, yönetimindeki FETÖ bağlantısını da gizlemeye çalışmıştır. 
Fatih Gürer ve yönetimi; FETÖ şüphelisi ve firari Şahin İlgi'yi savunarak, yönetimindeki FETÖ bağlantısını gizlemeye çalışarak suç işlemişlerdir. 
Şahin İlgi'nin Başkanı olduğu terör yapılanması Söke İş Adamları Derneği (SİDER)'in çaycısı, kalorifercisi, ayakçısı tutuklu ama gırtlağına kadar FETÖ'ye bulaşmış AK Parti Söke İlçe Başkanlığı görevinde. 
Söke Kamuoyu bu görüntüden rahatsız. 
Bazı gözaltılar ve tutuklamaların, Fatih Gürer'in başkanı olduğu AK Parti Söke İlçe Başkanlığının yönlendirmeleriyle olduğu duyumları var ve Söke basını ve kamuoyu bu durumdan rahatsızız. 
Siyasi hesaplar yapılarak, AK Parti içindeki muhalif isimlere yönelik kumpas iddialarına bugün bir yenisi daha eklendi. 
Hem de bu konudaki uyarılarıma rağmen! 
Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş'a ve (isimleri bende gizli) iki iş adamına kumpas kurulduğunu Söke Cumhuriyet Başsavcılığına yaklaşık 20 gün önce ihbar ettim. Geçtiğimiz Salı günü de Söke Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı'na ve beraberindeki bir savcıya hem yazılı hem de sözlü olarak ve de imza altına alarak ifade verdim, ihbarımı yineledim! 
Kemal Kocabaş ve iki iş adamının isimlerini vermesi için bir kişi baskı gördüğünü ve sabaha kadar nezarette tutulduğunun bilgisini Başsavcı Burhan Bölükbaşı ve beraberindeki savcıya bildirdim! 
Hiç bir adım atılmadığı gibi, kumpasçılar emellerine ulaştılar ve Kemal Kocabaş'ın FETÖ davasından gözaltına alınması sağlandı... 
Diğer iki isim için de kumpas çalışmaları sürmekte! Böyle giderse bugün, yarın o iki isim hakkında da uyduruk iddialarla gözaltılar olacağı ortada! 
Kemal Kocabaş AK Parti Üyesidir. 2014 yerel seçimleri için AK Parti'den Söke Belediye Başkan Aday Adayı olmuştur. Bugün şahsına yönelik yaşadıkları ve suçlama siyasi bir adımdır. Kemal Kocabaş, parti içi hesaplaşmaların ürünü bir kumpas ile karşı karşıya kalmıştır. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da dediği gibi, maalesef AT İZİ, İT İZİNE KARIŞTI... Aslında at izi ile itlerin izleri karıştı demek daha doğru olur. Özellikle Söke'de bu konuda akıl almayacak olaylar yaşanıyor. 
Cemaatin gerçek yüzünü 17/25 Aralık öncesi görmüş ve tüm çağrıları geri çevirerek bu oluşumdan hem de daha FETÖ değilken yani Gülen Cemaatiyken uzak durmuş Kemal Kocabaş gözaltına alınırken, FETÖ'ye FETÖ olduğunu bildikleri halde destek verenler günlerini gün eyliyorlar. 
Örneğin;
Mehmet İlgi: Caferli'deki bahçe evi örgütün karargahıydı. 2015 Mayıs'ında FETÖ'nün Bosna Hersek toplantısına VIP katılım sağladı. 
Değerlendirmeyi, Cumhuriyet Başsavcılığının ve Söke kamuoyunun taktirine bırakıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar