Atatürk'ün Söke'ye gelişinin 92. yıldönümü kutlandı

Atatürk'ün Söke'ye gelişinin 92. yıldönümü kutlandı

Cumhuriyetin ilanının ardından yurt gezisine çıkan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Söke’ye gelişinin 92. yıldönümü törenle kutlandı.

Tören, tarihsel anlatımlarda belirtildiği gibi Atatürk’ün Söke’nin Kuşadası girişi Abalaki mevkiinde bugünkü Cafer efe heykelinin olduğu noktada başladı. Kuşadası yolu Granta mevkiinden yürüyüşe başlayan Söke Bisiklet Gurubu ve minik öğrenciler ilçe protokolü tarafından burada karşılandı. Yürüyüş ile kutlama alanı olan Cumhuriyet Meydanı’na geçildi. Yürüyüş ve törene Söke İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Garnizon Komutanı Kurmay Albay Erol Akman, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Söke Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Özgür başta olmak üzere protokolün diğer üyeleri, askeri erkan, öğrenciler ve Sökeli vatandaşlar katıldı.
Gerçekleştirilen kutlama töreninde çelenlerin sunulması, saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Öğrencilerin günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerini okumasının ardından konuşmalara geçildi. Günün önemine ilişkin ilk konuşmayı Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran yaptı. Toyran konuşmasında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyete ve devrimlerine sahip çıkacaklarının altını çizdi.
Mustafa Kemal Atatürk’ün sadece büyük komutan değil dünya tarihine geçen büyük bir lider olduğunu ifade eden Söke İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu ise konuşmasında; Atatürk’ün Söke’ye gelişinde o dönemde Türk Ocağı’nda kendi el yazısı ile Söke ve Söke gençliğinden övgü ile bahsettiğini hatırlattı. Bugün Söke’nin ülkede en büyük tarımsa üretim sahasına sahip bir kent olduğunu ve sanayi kenti olma yönünde ilerlediğini belirten Tahsin Kurtbeyoğlu; “Söke ve ülke olarak Atatürk’ün gösterdiği hedef olan müessir medeniyetler seviyesine emin adımlarla ilerliyoruz. İlçemizi iki kez şereflendiren Atatürk’e, Cumhuriyet’e canı gönülde sahip çıkarak daha güzel günler göreceğimize olan inançla sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Tören konuşmaların ardından Söke Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile son buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.