Ata’ya saygı konserinde duygusal anlar yaşandı

Ata’ya saygı konserinde duygusal anlar yaşandı

Ata’ya saygı konserinde duygusal anlar yaşandı

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 76.yılında “Ata’ya Saygı Özel Konseri” ile yad etti.
Aydın Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği korosu sanatçıları tarafından verilen konser büyük ilgi gördü. Gecede Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’ın yaptığı konuşma, duygusal anlar yaşattı.
Konsere Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Aydın Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Şefika Çoban, CHP Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci, Aydın Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Tahir Olçum ve vatandaşlar katıldı.
Aydın Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Şükran Güngör Sahnesi’nde Nedim Tarımoğlu ve Özcan Yılmaz’ın şefliğinde ki konserde Cumhuriyet’in kurucusu büyük önder Atatürk sevdiği şarkılar, türküler ile anıldı. Türk Sanat Müziği Korosu ve Türk Halk Müziği korosu tarafından iki bölümde 22 eserin seslendirildiği “Ata’ya Saygı Özel Konseri” vatandaşlardan büyük ilgi gördü.
Konser sonrası, Aydın Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Şefika Çoban Şef Nedim Tarımcıoğlu’na bir çiçek takdim etti. Seslendirilen şarkılara büyük bir keyifle eşlik ettiğini belirten Çoban, “Konserin düzenlenmesini sağlayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ na, konserde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sayın Başkan Özlem Çerçioğlu babasının rahatsızlığı nedeniyle bu konsere katılamadı. Ancak yüreğinin bizlerle olduğunu biliyoruz. Konsere ilgi göstererek gelen vatandaşlarımıza da hoş geldiniz dedikten sonra, bu anlamlı gecede burada bulunmaktan mutluluk duyduğumu ifade ediyorum” şeklinde konuştu.
“AYDINLIK GÜNLERE ER GEÇ VARACAĞIZ”
Şef Özcan Yılmaz’ a çiçeğini takdim etmek sahneye davet edilen Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan yaptığı konuşma ile salonda duygulu anların yaşanmasına sebep oldu. Konserde emeğe geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan Özakcan,” Büyük Devlet Adamı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 76. Yıldönümünde minnet, saygı ve rahmetle anıyoruz. Karanlık günlerde ulusundan aldığı güçle bağımsızlık mücadelesi vermiş, Türkiye Cumhuriyetini kurarak, dünya tarihine adını yazdırmış olan Gazi Mustafa Kemal’e büyük bedeller ödenerek bizlere emanet edilen bağımsızlık ve Cumhuriyetimizi ileriye taşıyacağımızı gösterme zamanıdır. Son günler de ülkemiz üzerinde dolaşan kara bulutlar bizi yıldırmamalıdır. Kardeşlik, birlik ve beraberlik zamanıdır. Unutulmamalıdır ki iki gecenin arasında bir gündüz vardır. Aydınlık günlere er geç varacağız” ifadelerini kullandı.
Konserin sonunda vatandaşlardan gelen yoğun istek üzerine, Türk Halk Müziği Koro Şefi Özcan Yılmaz, “Sarı Saçlım, Mavi Gözlüm” ve “ Hoş Gelişler Ola” parçalarını Türk Bayrakları eşliğinde seslendirdi. Salonda bulunan protokol üyeleri ve vatandaşların bayraklar eşliğinde parçaları söylemesi ile görsel şölene dönüşen konser sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.