ATB’den üyelerine “İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri”

ATB’den üyelerine “İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri”

ATB’den üyelerine “İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri”

Gerçek Gazetesi
Aydın Ticaret Borsası (ATB), üyeleri ve çalışanları için "İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi" gerçekleştirdi.
Aydın Ticaret Borsası Konferans Salonunda İş Güvenliği Uzmanı olan Kemal Aydın ve İşyeri Hekimi Vedat Demir eğitmenliğinde Borsa üyeleri ve üyelerin çalışanlarının geniş katılımı ile İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi yapıldı.
Eğitimde 6331 sayılı yasa gereği işyerlerinde personel çalıştıran işletmelerde İş Güvenliği konularında eğitim verilmesi ve bunun belgelendirilmesinin yasal zorunluluk olduğunu belirten Kemal Aydın, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirilmesi, onların karşı karşıya bulundukları tehlike ve risklerin belirlenmesi ayrıca alınması gerekli tedbirler konusunda iş sağlığı ve güvenliği eğitim programlarına çalışanların katılım sağlanması son derece önemli ve yasal zorunluluk olduğunu vurguladı. Dünyada her 3 dakikada bir iş kazasının gerçekleştiğini kaydeden Aydın, her 90 dakikada da bir kişinin iş kazasından sakat kaldığını ve her 4 saatte de bir kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti. Türkiye"nin ölümlü iş kazalarında Avrupa"da birinci dünyada ise 3. sıralarda yer aldığının altını çizen Aydın, sıkı denetimler ve yasalarla işyerlerinde eskiye oranla kazaların azaltılmasının hedeflendiğini dikkat çekti.
Ardından İşyeri Hekimi Vedat Demir" in ilkyardım konularını içeren sunumu ile eğitim devam etti. Eğitim sonunda ölçme ve değerlendirme sınavı yapılarak, kişilerin özlük dosyalarında saklanmak üzere eğitim katılım belgesi verildi.
Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı üyelerin talepleri doğrultusunda yüzde 100 memnuniyet garantili eğitimlerin devam edeceğini söyledi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.