Atça Çilek Festivali konserlerle son buldu

Atça Çilek Festivali konserlerle son buldu

Atça Çilek Festivali konserlerle son buldu


Yılmaz ÖLMEZ
Gerçek Gazetesi
Bu yıl 9.su düzenlenen Uluslararası Atça Tarım, Çilek, Kültür ve Sanat Festivali 10 Mayıs Pazar akşamı düzenlenen halka açık ücretsiz konserle son buldu.
Sultanhisar Kaymakamı Orhan Mardinli, Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar, Kuyucak Belediye Başkanı Ali Ulvi Akoğlu, Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erdem, Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, bazı siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, bazı Aydın İl Genel Meclis üyeleri ve 3 bin civarında vatandaş katıldı. Yerli ve yabancı halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından sahneye Udi sanatçı Mustafa Gündüz çıktı. Ardından şovmen Hakan Doğanay sahneye çıkarken başarılı şovmen Doğanay an geldi kalabalığı coşturdu an geldi duygusal an yaşattı. Lösemi teşhisi konulan sanatçı Murat Göğebakan'ın şarkılarını halkla birlikte söyleyen Doğanay, Göğöbakan için dua da istedi. Ardından Karadenizli merhum sanatçı Kazım Koyuncu için şarkılar söylendi. Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar şovmen Hakan Doğanay'a plaket ve çiçeklerle teşekkür etti, önümüzdeki yıl yapılacak festivalde bir kez daha aramızda görmek istiyoruz diyerek sanatçıdan söz aldı. Şovmen Doğanay'ın ardından sahneye Türk Halk müziği sanatçısı Orhan Hakalmaz geldi. Başarılı sanatçı, sazıyla sözüyle Atça halkına en güzel türkülerini söyledi. Usta türkücü  Hakalmaz'a bir de efe eşlik etti. Festival konseri gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Gece boyunca da konuklara çilek ikramında bulunuldu.
ATÇA'NIN ÇİLEK FESTİVALLERİ YÜKSEK OKULLU!
Festivalinin son gününde bir de Çilek güzeli yarışması düzenlendi. 18 genç kızın iştirak ettiği yarışmada jüri üyeleri ilk üçü belirlemede oldukça zorlandılar. Başta Atça olmak üzere Sultanhisar ve Yenipazar Meslek Yüksek okulundan genç kızların katıldığı güzellik yarışında, Çilek güzeli tacını 20 yaşındaki Yenipazar Meslek Yüksek okulu öğrencisi İzmirli Esra Engin taktı. Çilek festivali kapsamında düzenlenen Çilek güzeli yarışması Cumhuriyat meydanındaki tören alanında gerçekleşti. Geceye Sultanhisar Kaymakamı Orhan Mardinli, Atça Belediye Başkanı Mustafa Çam, Kuyucak Belediye Başkanı Ali Ulvi Akoğlu, Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erdem, Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal ve 3 bin civarında davetli katıldı. Gecede çilek güzeli yarışması için 18 genç kız görücüye çıktı. Jüri üyelerine ve halka kendilerini tanıtan adaylar büyük bir heyecanla sonucu beklemeye başladılar. Gecede İstanbullu olan 21 yaşındaki Sultanhisar Meslek Yüksek okulu öğrencisi Tuğçe Tunç 3. olurken, Akhisarlı 19 yaşındaki yine aynı okuldan Seda Yapıcı 2. oldu. Atça Çilek Festivali"nin kraliçesi İzmirli 20 yaşındaki Yenipazar Meslek Yüksek okulu öğrencisi Esra Engin oldu. Güzellere günün anısına hediyeler verilirken, Sultanhisar Kaymakamı Orhan Mardinli hem güzelin tacını taktı hem de anneler gününü kutladı. Mardinli 10 Mayıs tarihinin kendisi için çok özel bir gün olduğunu da ifade ederek, "Bugün doğum günü olan eşimin hem doğum gününü kutluyor hem de anneler gününü kutluyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.