Ateşoğlu: Tek yürek olduk

Ateşoğlu: Tek yürek olduk

ÖZEKMEKÇİ, ”SÖKE ÖRGÜTSÜZ HALK KATILIMINI MERHUM VALİ RECEP YAZICIOĞLU’NUN CENAZE TÖRENİNDE GÖRMÜŞTÜ. İLÇEMİZ BUGÜN İKİNCİ KEZ ÖRGÜTSÜZ HALK KATILIMIYLA TEK YÜREK OLMUŞTUR.”DEDİ.

Yılmaz ÖLMEZ
Gerçek (haber)
Söke"de dün sağanak yağmura rağmen 10 bin civarında vatandaş şehitlere saygı, teröre lanet yürüyüşüne katıldı. Kalabalığı gören Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, ”Söke tarihi günlerinden birisini yaşıyor. Türkiye"nin sevilen Valisi Merhum Recep Yazıcıoğlu"nun cenaze töreninde Söke örgütsüz halk katılımına ev sahipliği yapmıştı. Bugün yine bir araya gelen Söke halkı, tek yürek oldu, teröre lanet yağdırdı. Sivil toplum kuruluşlarımız bu yürüyüşün sadece duyurumu nu yapmışlardır ” diyerek Söke halkına teşekkür etti.
Söke Şehitler ve Gaziler Derneği önünde başlayan yürüyüş İstasyon caddesini takiben Aydın caddesinde devam etti. Söke"de de halk terör örgütü PKK"ya lanet yağdırdı, Hepimiz Memed"iz sloganları attı. Söke Kaymakamı Celil Ateşoğlu"da yürüyüşe katılan kalabalığın arasında yer aldı.
“Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez”, ”Bu vatan bizimdir. Bizim kalacak”, “Her Türk Asker Doğar”, “Askere uzanan eller kırılsın”, ”Vatan Sana Canım Feda”, ”Söke şehidine sahip çık”, “Kahrolsun PKK” sloganları atarak Cumhuriyet meydanına ulaştılar. Yürüyüşe hain terör saldırısında şehit olan Sökeli askerlerimizin anne ve babaları da ellerinde çocuklarının fotoğraflarıyla katıldıkları gözlemlendi. Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve son hain saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Mustafa Uysal ve silah arkadaşlarının fotoğrafları ile yaklaşık bir saat yürüyen Sökelilere bazı vatandaşlar ve esnaflar da alkış tutarak, karanfiller atarak destek verdi. Cumhuriyet meydanına ulaşıldığında Atatürk anıtı önünde saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşımız okundu. Bazı kadınların gözyaşlarına hakim olamadıkları dikkat çekti.
Burada önce şehit düşen 12 askerimizin isimleri okunup, yoklaması yapıldı ve hep bir ağızdan “Burada” yanıtı verildi. Ardından Söke Şehitler ve Gaziler Derneği başkanı Hüseyin Çalışkan bir konuşma yaptı. Çalışkan konuşmasına başladığı sırada ezan okundu. Çalışkan ezanı bekledikten sonra konuşmasına tekrar başladı. Çalışkan özetle, ”Terörü Şiddet ve nefretle kınıyoruz. Bölücü terörün dış destekçi olarak başta ABD tarafından taşeron olarak kullanıldığını biliyoruz. Kimsenin Ülkemizi bölüp, parçalamaya gücü yetmeyecektir” dedi.
Ardından kürsüye Söke Kaymakamı Celil Ateşoğlu geldi. Ateşoğlu"da özetle, ”Söke Şehitlerine sahip çıktı. Söke hep bir ağızdan, ”Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” diyerek haykırdı. Bu bütünlüğümüz ve birlik beraberliğimizi görsünler, duysunlar. Ulaşmak istedikleri hedefe asla ulaşamayacaklar. Bugün 7"den 70"e herkes buradaydı. Söke halkı birlik ve beraberlik içerisinde tek yürek oldu. Bugün bir araya gelen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.