Atilla ve Aktaş TÜRSAB 2021 Turizm Kongresi’ne Katıldı

Atilla ve Aktaş TÜRSAB 2021 Turizm Kongresi’ne Katıldı

“TÜRSAB 2021 Turizm Kongresi” 19-21 Kasım tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşti. Kongreye Odamız adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Hikmet Atilla ve Meclis Üyemiz Deniz Aktaş katıldı.

Turizm Zirvelerinin ilk örneğinin “Didim Turizm ve Yatırım Zirvesi” olarak Didim Ticaret Odası tarafından başlatıldığını hatırlatan Atilla bugüne kadar 7 zirvenin yapıldığı söyledi, 8 zirvenin de çeşitli sebeplerle yapılamadığının altını çizdi. 

Turizm organizasyonları için her zaman Antalya’nın tercih edilmesine de eleştiri getiren Atilla, turizm kongresinin iyi organize edildiğini, Panel konuları ve konuşmacıların da özenerek seçildiğini söyledi. 28 Panelde 80 yurt içi ve yurt dışı konuşmacı ve 600’ün üzeri katılımcının yer aldığını ifade etti.  

Sektörünün nabzını tutmak için TÜRSAB 1.Turizm Kongresine Didim Ticaret Odası adına katıldıklarını söyleyen Meclis Üyesi Deniz Aktaş, Yurtdışı ve yurtiçi temsilciler ile 2021 ve 2022 değerlendirmesi ile pandemi koşulları ve turizmin geleceği ile ilgili panellere katılım sağladıklarını ifade etti. Görüşme sağladıkları; Peninsula Tours Genel  Müdürü Fahrettin Çiçek , Hüseyin Baraner Hollanda Seyahat Acenteler Federasyonu ANVR Mr. Frank Ostdam, Almanya Seyahat Acenteler Birliği DRV Volker Adams'a Didim adına teşekkür etti. 

Panellerde dile getirilen konulara dikkat çeken Atilla, yurt içi turizmi için erken rezervasyon startı verildiğini, Turizm otoriterlerinin “bir an evvel konaklama rezervasyonunu yapın, ileride yer kalmayabilir” dediğini aktardı. “Kalır mı kalmaz mı, onu zaman gösterecek, fakat şu bir gerçek, yurt içi turizmi olmaz ise yurt dışı turizmi de olmaz, birbirlerine bağlılar ve birbirlerini kollayıp büyürler” dedi.  

Pandeminin getirdiği koşullara insanların alıştığını, bundan sonra bu durumun seyahatleri etkilemeyeceği görüşünü paylaşan Atilla, 2022 yılının bir aksilik olamaması durumunda iyi geçeceği söyledi. “Avrupa’dan almamız gereken misafir sayısını alamadığımız bir gerçek, çalışmamız bu doğrultuda olmalı, Yurt dışında gelen konuşmacılar da daha fazla turistin ülkemizi tercih edeceğini söylediler. Bunun da turizmi çeşitlendirmeyle olacağını eklediler” dedi.  

“Deniz, kum, güneş turizmini kültür ve diğer turizm çeşitliliği ile kombine etmemiz gerekiyor” diyen Atilla, ülkemizin zengin turizm çeşitliliği potansiyeline sahip olduğunu, turistin aradığı her şeyin Türkiye’de yer aldığını, eksik olan tarafın ortak çalışma ve ortak proje üretme alışkanlığı olduğunu ifade etti. TÜRSAB, Turizm Kongresinin de bunu bir şekilde gerçekleştirmeye çalıştığını, “Birlikte daha güçlüyüz” mesajını vermek istediğinin altını çizdi.  

Araştıran, sorgulayan bir turizm tüketicisi ile karşı karşıya olduğumuzu dile getiren Atilla, Kıyılarda da 12 ay turizmi yapmanın mümkün olduğunu, bilhassa çocuklu aileler için Türkiye’de iyi bir turizm hizmeti sunulduğunu söyledi. “Ülkeler arası rekabet olduğu gibi, Bölgeler arası da rekabet de var” Ege turizmini öne çıkarmak gerekiyor. Müşterilere esnek paket sunmak gerekiyor” dedi. 2. konutların 2 milyon ilave yatak potansiyeli taşıdığına dikkat çekti.  

Kongrede turizmin geleceğine ışık tutmak ve tüm dünyada seyahat endüstrisinde yaşanan değişim ve dönüşümü analiz etmek amacıyla; otel-acente ilişkileri, hukuk ve mevzuat, yeni iş modelleri, sigortacılık, stres ve kriz yönetimi, yeni nesil turizm trendleri, dijitalleşme, havacılık, ekonomi ve sürdürülebilirlik gibi sektörümüz için önem arz eden çeşitli konuların ele alınacağı paneller düzenlendiğini ve ayrıca ikili görüşmelerin yapılabilmesine imkan tanıyacak bir fuar alanı da yer aldığını ifade etti.  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.