GÜNDEME DAİR

Cumhuriyet Halk Partisi Söke İlçe Örgütü’nün geçtiğimiz Cumartesi akşamı Kuşadası Adakule Otel’de düzenlediği dayanışma yemeğinde, CHP’li Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Metin Lütfü Baydar ve Osman Aydın gecede hazır bulundular. 3 Milletvekili de konuşma yaparlarken, Tezcan, önce İzmir, ardından Bozdoğan, Kuyucak, Antalya ve Eskişehir      Belediyeleri’ne yönelik gözaltıları eleştirdi, ”CHP’li tüm Belediye başkanlarımın dürüstlüğüne kefilim” diyerek AK Parti’ye yüklendi. Aydın ise ekonominin kötü gittiğini, çiftçi ve köylünün en pahalı mazotu ve gübreyi kullanarak üretim yapmak zorunda kaldığını dile getirdi. Baydar ise Büyük Menderes Nehri taşkınları üzerinden AK Parti Aydın Milletvekillerine yüklendi.

ÖZEKMEKÇİ VEDA KONUŞMASI MI YAPTI?

Kürsüye gelen Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi Kurduğu cümlelerle 2. döneminin son yılına girerken adeta veda eder gibiydi. CHP Söke İlçe Örgütünün tüm yönetim kademelerine teşekkür ederek sözlerine başlayan Özekmekçi, ”Aldığımız sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek için gayret gösterdik. Hiç bir zaman yaptıklarımızla övünmedik, ama şundan emin olunuz, bugün de, yarın da yapamadıklarımız için ben tüm hemşehrilerimizden ve partililerimizden özür diliyorum. Elimizde olan, olmayan nedenlerle yapamadığımız işler var. Yine bu kalan kısa zaman dilimi içerisinde eksiklerimizi tamamlamaya gayret ediyoruz. Her zaman dediğimiz gibi, biz bu görevlere talip olurken hedeflerimizi koymuş ve yapacağımız işleri biliyorduk. Genel başkan yardımcımız Bülent Tezcan’ın vurguladığı gibi özellikle muhalefet partili Belediyelerin görevleri oldukça zordu. Adeta ateşten gömlek giyerek görevlerini sürdürdüler. Buna rağmen görevlerini layıkıyla sürdürdükleri için ben kendilerini tek tek kutluyorum. Umarım gelecek dönemlerde iktidar partisinin birer Belediye başkanı olarak görev yaparlar. Bir kez daha yapamadıklarımız için hemşehrilerimden özür diliyorum. Ama bilin ki elimizde olmayan nedenler bizi bu noktaya getirdi. Umuyorum bizden sonra gelenler bu eksik kalan işlerimizi tamamlayacaklar. Ben hepinize önce şahsım, ailem ve çocuklarım adına sonsuz teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Hepinize saygılar sunuyorum.”dedi.

Özekmekçi’nin bu sözleri veda konuşması gibiydi. Konuşmasını tamamlayan Özekmekçi partisinin genç üyeleri tarafından adeta çiçek yağmuruna tutuldu. Yerel seçimlere sadece 14 ay kaldı. Özekmekçi 3 ay önce yaptığı açıklama da, yüzde 90 aday değilim” demişti. Özekmekçi önümüzdeki yıl aday olur mu bilinmez ama, İlçeye kazandırdığı Belediye Hizmet binası, Belediye meydanı düzenlemesi, İnteraktif Belediyecilik için e-Belediye sitemi, Söke’nin anayasası sayılacak  Nazım İmar Planı, Kapalı Pazar yeri projesi, Bedesten Çarşısı, Türkiye’de sadece 2 örneği bulunan Masal Kahramanları parkı, her mahalleye park düzenlemeleri, Albayrak caddesi sanayi sitesi karşısında yeni düğün salonu,köpek barınağı, asfalt ve parke taşı şantiyeleri, Söke’nin uzun yıllar içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan içme suyu kuyuları ve isale hattı hemen aklımıza gelen projeler olarak  hafızalarda hep yer edecek hizmetlerdir. Söke Belediyesi’nin SSK ve Vergi dairesine borcu olmayan ender Belediyelerin arasında yer aldığını da unutmamak gerekir.

AĞAR YENİPAZAR’A VEDAYA MI HAZIRLANIYOR?

Susurluk davası kapsamında 5 yıl hapis cezasına çarptırılan ve Aydın’ın Yenipazar ilçesindeki cezaevini tercih eden eski içişleri bakanlarından Mehmet Ağar, Yenipazar’a vedaya mı hazırlanıyor? Denetimli serbestlik ilgili yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte Susurluk davası  kapsamında ceza alan eski İçişleri Bakanlarından Mehmet Ağar’ın  da yapılan düzenlemede yararlanacağı iddia ediliyor.

Pidesi,Yörük Ali Efe Müzesi ve sakin şehir ünvanına sahip olan Aydın’ın Yenipazar ilçesi geçen yıl nisan ayında adını Mehmet Ağar ile duyurmuştu. Susurluk davası kapsamında 5 yıl hapse çarptırılan Ağar, Yenipazar Cezaevine gelince siyaset, sanat, iş ve spor camiası da Yenipazar’ı adeta kapı komşusu yapmıştı.

Mehmet Ağar’ın ilçeye veda edeceği söylentileri ilçede kulaktan kulağa dolaşmaya başladı. Pide işletmecileri, ”Biz Sayın Ağar’ın tahliye edilecek olmasına seviniyoruz. Ağar’ın ilçemizi tanıtımı adına çok büyük etkisi oldu. Kendisi de ünlü pidelerimizden sipariş    veriyordu. Yenipazar’ı unutmayacağını düşünüyoruz” dediler.

Yenipazar Belediye Başkanı Mehmet Yüsran Erden’de Ağar’ın yeni yasadan yararlanacağı  iddialarını duyduğunu söyledi ve “Sayın Ağar’ın ilçemiz cezaevine gelmesinin ardından ilçemizde büyük bir hareketlilik yaşanmıştı ve yaşanmaya devam ediyor. Yeni yasadan yararlanıp yararlanmayacağını bekleyip göreceğiz.” dedi.

Denetimli serbestlik ilgili yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte bir çok cezaevinde tahliyeler gerçekleşti. Susurluk davası kapsamında ceza alan eski Adalet ve İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın da yapılan düzenlemede yararlanacağı iddia edildi. Susurluk davası kapsamında ‘Cürüm işlemek amacıyla silahlı teşekkül oluşturmak- silahlı teşekkülün yöneticisi olmak’ suçundan 5 yıl ceza alan Mehmet Ağar’ın da mevcut düzenlemeden yararlanacağı öne sürüldü.

GÜVENLİK KAMERALARI

ZORUNLU HALE GETİRİLMELİ!

Sökeli 4 kişilik Arslan ailesinin içerisinde bulunduğu aracın ana tahliye kanalına uçması, kanalın hemen karşı bölümünde bulunan Söke Ovası Sulama Birliği’nin güvenlik kameralarına saniye saniye yansımıştı. Bu görüntülerlerden yola çıkan Jandarma ekipleri arama-kurtarma ekiplerini bölgeye yönlendirmiş ve çarşamba sabahı başlayan arama çalışmaları cumartesi günü öğle saatlerinde sonuç vermişti. Bu gelişmeyle birlikte de tüm dikkatler bir kez daha güvenlik kameralarına çevrildi. Zira bölgede güvenlik kamerası olmasaydı, bırakın aracın kanaldan çıkarılmasını, aracın bulunması bile aylar alabilirdi. Bu da gösteriyor ki, güvenlik kamerası teknoloji çağının vazgeçilmezi olmalıdır. Kısacası okullar, toplu alışveriş merkezleri, hatta her sokağa, bina girişlerine kapalı devre kamera sistemleri oluşturulmalıdır. Zira yargıya sağlıklı belge sunulması açısından da bu kamera kayıtları büyük önem kazanmaktadır.

B.MENDERES NEHRİ TAŞKIN VERDİ, SADECE TARIM VE BESİCİLİK DEĞİL ULAŞIMDA SEKTEYE UĞRADI, SÖKE OVASI SULAMA BİRLİĞİ TEYAKKUZA GEÇTİ

Geride bıraktığımız ocak ayında bölgemiz oldukça fazla yağmur aldı. Bununla birlikte Sökeli çiftçi ve köylüler yine kaderini yaşadı. Başta Burunköy ovası olmak üzere Akçakaya, Pamukçular, Nalbantlar, Çalıköy ve Özbaşı Ovaları taşkın sularına teslim oldu. Tarım ve hayvancılığın yanı sıra ulaşımda sekteye uğradı. Özbaşı-Çalıköy yolu bir süre araç trafiğine kapandı. Komşu İlçelerimiz Koçarlı ve Germencik İlçelerine bağlantı oluşturan Karaağaçlı köyü ile Yeniköy Beldesi arasında kalan tali yol bu yılda sulara teslim oldu. Sarıçay ise Söke Ovası Sulama Birliği ekiplerine uykusuz geceler yaşattı. Sulama Birliği’nin zamanında müdahale etmesiyle birlikte Burunköy’de yerleşim alanları taşkından kurtarıldı. Fakat bu kez 29 Ocak Salı akşamı sol sahil beton kanalı patlak verince DSİ, Söke Ovası Sulama Birliği ve Belediyelerin ağır iş makineleri bölgeye sevk edildi. Söke Ovası Sulama Birliği başkanı Necdet Özekmekçi ve Birlik Müdürü Ömer Yıldız’ın çok kısa zaman içerinde çevre ilçe ve belde belediyelerin damperli kamyonlarını bölgeye ulaşmalarını sağlamaları Söke Ovası ve besi damlarını adeta boğulmaktan kurtardı.

Söke Ovası Sulama Birliği yönetim kurulu üyesi Ahmet Katipoğlu, Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş ve Özbaşı Köyü Muhtarı Alim Özev’in ortak mesajı ise, nehir yatağının Söke bölümünde kalan kısmının bir an evvel temizlenmesiydi. Kocabaş’ın daha öncede vurguladığı gibi, nehir yatağının temizlenmesi tek başına bir anlam ifade etmiyor. Sarıçay ve Gargın deresinin üzerine de barajlar oluşturulup, projesi hazır olan göletlerin bir an evvel tamamlanması gerekiyor. Aksi halde nehir yatağının boydan boya temizlenmesi Söke ovasını taşkınlardan kurtarmayacaktır.

Öte yandan Karaağaçlı köyü ile Yeniköy Beldesi arasında kalan mevcut yolda kot seviyesinin tarla seviyesinin üzerine çıkarılması, yani yolda dolgu çalışması yapılması gerekiyor. Karaağaçlı köyü muhtarı Talat Dural’ın vurguladığı bir başka konu ise yıkılmayla karşı karşıya kalan yol üzerindeki B.Menderes nehri köprüsünün bir an evvel bakıma alınması gerekiyor. Zira Mart ayının ortalarına doğru bölgede tarım sektörü hız kazanacak ve bölge çiftçisi İncirliova üzerinden dolaşmak yerine tehlikeyi göze alarak köprüden geçmek isteyeceklerdir. İşte bu nedenle olası bir facianın önüne geçilmesi için köprü bakımının bir an evvel yapılması gerekiyor. Aksi halde burada meydana gelecek olası bir facianın hesabını hiç kimse veremez.

RESMİ DEVE GÜREŞİ TARİHİNDE

ORTAKLAR BİR İLKE İMZA ATTI!

Kış sporları açısında Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgelerini büyük canlılık kazandıran geleneksel deve güreşleri tarihinde bir ilk yaşandı bu sezon. Deve güreşi resmi takvimine göre güreşlerin Pazar günü gerçekleştirilmesi gerekiyor. Yağmur yağması halinde güreşlerin bir hafta sonraya ertelenmesi mümkün olmuyor. Fakat Ortaklar’ın deveci Belediye Başkanı Ümmet Akın resmi deve güreşi tarihinde bir ilke imza attı ve ”Futbol da oluyor da deve güreşlerinde hafta içi mesaisi niçin olmasın?” diyerek çarşamba günü deve güreşi tertipledi.

Hafta içi olmasına rağmen güreşlere ilgi yoğun oldu. Ortaklar’ın çarşamba mesaisi gelecek güreşler için rol model olur mu bilinmez ama Aydın’ın sakin şehir ünvanına sahip ilçesi Yenipazar 3 Şubat Pazar günü bahardan kalma bir havada güreş keyfi yaşadı.

AKP Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ve Osman Aydın, Çine Belediye Başkanı  Salih Dinçer, Mursallı Belediye Başkanı Hayri Altay, Bıyıklı Belediye Başkanı Abdullah Arıcı, Ortaklar Belediye Başkanı ve aynı zamanda Germencik Ziraat Odası Başkanlığı görevini üstlenen Ümmet Akın, Kuyucak Ziraat Odası Başkanı Kemal Emir, Yenipazar Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kozbek, Buharkent Ziraat Odası Başkanı Nim Özdamar, TARİŞ Pamuk Birliği yönetim kurulu üyesi Ali Şimşek güreşleri izlemek için Yenipazar’a geldiler. Yenipazar Belediye Başkanı  Yüsran Erden protokol konuklarına imalatı Yenipazar ilçesinde yapılan 8 köşe şapka ve poşu hediye etti.

Hemen hatırlatalım, geleneksel deve güreşleri 10 Şubat Pazar günü Kuyucak ilçesi ile devam edecek.

SÖKESPOR, BAL LİGİNDE İLK KEZ KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİ İLE BULUŞTU, AYDIN VE NAZİLLİSPOR İLİMİZİN GURURU OLDU

Söke Şehir stadının çim zemini yeniden düzenlendiği için Kırmızı-Lacivertli ekipte iç saha maçlarını Kuşadası Özer Türk stadında oynamak zorunda kalmıştı. Bölgesel Amatör Ligi’nin yeni ekiplerinden Sökespor 3 Şubat Pazar günü bu sezon ilk defa kendi sahasında seyircisinin karşısına çıktı ve hasret giderdi. Kırmızı lacivertli ekip, grubunun güçlü ekiplerinde Didim Belediyespor’a 3-1 mağlup olmasına rağmen ortaya koyduğu oyun ileriki maçlar için umut verdi.

Bu müsabakayı izleyenlerin arasında Sökespor’un efsane futbolcularından Işkıt Mustafa, spor yazarlarından Mehmet Çavdar ve Mustafa Kavruk’ta vardı. Işkıt Mustafa, ”Sahanın yeni çimlendirilmesi ve ekibin bu sezon ilk kez kendi sahasında seyircisinin karşısına çıkması beklentileri de yüksek tuttu. Sökespor taraftarı her zaman başarı bekler. Fakat ileriki haftalarda başarı çıtasını yükselteceğine inanıyorum” dedi. Çavdar, ”sahamız bakımda olduğu için dış saha maçlarımızı Kuşadası’nda oynamak zorunda kalıyorduk. Sahamızın çimlenmesinin ardından ekibimizde bu sezon ilk kez kendi sahası ve seyircisi ile buluştu. Sökespor ilk yarı maçlarını dış sahalarda oynadı. Buna rağmen elde ettiği sonuçlar bence başarıdır. Ekibin daha iyi sonuçlar alacağına inanıyorum” dedi. Kavruk ise, ”Yeni çimlendirilmiş saha ve seyircinin galibiyet beklentisi var. Fakat ben Sökespor’un BAL liginde misafir olduğuna inanıyorum. Yeter ki takıma sahip çıkılsın.” dedi.

Öte yandan 3. Ligde mücadele eden Aydınspor 1923’ün Pazar günü kendi sahasında kendisi gibi şampiyonluk mücadelesi veren Çanakkale Dardanelspor’u 2-0’la geçerek 43 puanla zirveye kurulması, ”Yeniasır gazetesi’nin attığı galibiyet manşetinde olduğu gibi, ”Yolun Sonu Aydınlık” dedirtti.

Spor Toto 2. Lig kırmızı grupta rakibi Turgutluspor’u 3-1’lik skorla geçerek puan sıralamasında liderle arasındaki sıralamayı 3’e indirmiş oldu. Nazillispor 30 puanla 4.sırada bulunuyor. Lider P.Buğsaş’ın puanı ise 35. Nazillispor bu hafta Fethiye deplasmanına çıkarken, Aydınspor 1923 Kilimli Belediye ile deplasmanda karşılaşacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar