MEHMET ALİ OKLAY

MEHMET ALİ OKLAY

“Motivasyon”

 

Kimse kusura bakmasın bu seçimin hem galibi, hem baş aktörü Recep Tayip Erdoğan’dır.

Bir maçta herkes galip olamaz. Kazanan tek bir taraftır. O da kazandı, bu da kazandı hikayedir. Bu işten en karlı çıkan O’dur. MHP ve CHP yatıp kalkıp O’na dua etmelidir. Çünkü kendi gösterdikleri aday, seçmenlerini heyecanlandırmamış, heyecanlandıramamıştır.

Aslında yurtiçi katılımı %78’ler civarındadır. Yurtdışı katılımı düşük olduğundan ortalama %73-74’lerde görünmektedir. Yabancı ülkelere bakıldığında bu rakamlar fena değildir. Bunu sağlayan da Recep Tayyip Erdoğan’dır. Kendi seçmenini mobilize etmeyi başardığı gibi, karşısındaki cephede yeter ki o cumhuruh başı olmasın diye sandığın başına gitmiştir. Ekmeleddin Bey’e oy verenler lütfen kendilerine bir kez daha sorsunlar; Ekmeleddin İhsanoğlu seçilsin diye mi, yoksa yeter ki Erdoğan seçilmesin diye mi, oy kullandılar?

Ekmeleddin Bey’e oy verenlerin saikleri, oy verme sebepleri başlı başına sosyolojik bir araştırma konusu olmalıdır. Ancak bu kadar kutuplaşma memleketin hayrına değildir. Tansiyon düşürülmeli, karşıtlıklar törpülenmelidir. Bilhassa Recep Tayyip Erdoğan balkon konuşmasını balkonda bırakmamalı, sahaya yansıtmalıdır. Gerçekten bütün milleti kapsamalı, gönül coğrafyasını genişletmelidir. Ötekileştirme dili tedavülden kaldırılmalı, kaçınılmaz olarak gönüller kazanılmalıdır. Sosyal barış muhakkak başarılmalıdır.

Koltuklar gelip geçicidir. Mukaddem olan millettir.

Erdoğan sonrası AK Parti’ye de büyük görevler düşmektedir. Lideriyle bütünleşmiş bir AK Parti’den, kadrolarıyla var olmak mecburiyetinde bir AK Parti’ye dönüşürken, geride kalan R.T. Erdoğan karşıtlığını kırabilir, nötralize edebilirler. Böyle bir şans yaratılmalıdır. Bu yumuşama sağlanmalıdır. Toplumsal bir detont sağlanırsa bundan Türkiye kazançlı çıkacak, yen bir atılım dönemi başlayabilecektir. İşte o zaman Türkiye 2023, 2071 gibi hedeflere kilitlenebilir.

Toplumsal barışı sağlamış, coğrafyasında lider olmuş, GSMH’sı 1 trilyon doları aşmış, kişisel gelirini defter üzerinde değil de, cebinde gören, mutlu insanlar ülkesi Türkiye’yi kim istemez ki!

Ne diyelim hayali bile güzel.

İnşallah hayal gibi görünen tablo gerçek olur.

Allah’ım bu milleti muzaffer eyle! (Amin)

Çünkü; senin son ordundur bu millet...

Önceki ve Sonraki Yazılar