MEHMET ALİ OKLAY

MEHMET ALİ OKLAY

“OSB”

 

Söke Organize Sanayi’de güzel gelişmeler oluyor. Son gelişme 10 milyonluk kredi konusunda yaşandı. Emeği geçen Sayın Mustafa Savaş, Kaymakamımız ve yönetim kuruluna Sökeliler olarak teşekkür borçluyuz.

Aslında bu gelişmenin öncesinde, yeni yönetimin oluşması esnasında yaşananlar bu sonucun başlangıcıdır ve bugün gelinen nokta bir sonuçtur.

Kaymakam Bey’in başkanlığı Söke OSB’yi siyaset üstüne taşımıştır. Özlem Hanım’ın Söke OSB’de tasarruf etme isteği günün şartlarında yeni OSB’nin katılım hisseleri itibariyle bana zor görünüyordu. Üstelik Büyükşehir Başkanlığı’nın Söke OSB’ye elbette katkıları olabilirdi. Ancak Büyükşehir için Söke sadece 17 ilçeden sadece biri ve OSB’de yapabilecekleri onun önceliklerinden olmayabilirdi. Büyükşehir’in bu geçiş döneminde yapacağı o kadar iş var ki. Bunca işin içinde Söke OSB’ye konsantre olması, yoğunlaşabilmesi zordu. Üstelik Aydın siyasetinin Söke’ye şaşı bakışı ortada iken.

Bu arada Sayın Sarayköylü, bu konuda kendi mantık çerçevesi içinde bir takım yorumlarda yaptı. Haklıdır veya haksızdır ancak kendi görüşlerini dile getirmiş, yazıya dökmüştür. Ben şahsen bu konuyu gündemde tuttuğu için kendisine teşekkür edilmeli diye düşünüyorum. Kimbilir belki de Sn. Metin Yavuz’u konuya motive edip, yol almasını sağlamış olabilir belki de!

Velhasıl Söke’nin meselelerinin bir şekilde gündeme taşınması da, tartışılması da ve nihayetinde çözüm odaklı sonuçlara vesile olması itibariyle hayırlıdır diye düşünüyorum.

Tartışmalarımızın, gönül kırmadan, çözüme yönelik hayırlı neticeler vermesini canı gönülden diliyorum.

Hemşerilik, yaşadığımız kentlilik, milli bilinç, vatan gibi ortak değerlerimiz; bize ortak çözümler bulma sorumluluğu yüklüyor. Siz ne dersiniz?

Önceki ve Sonraki Yazılar