Avşar Köyü Leyleklerini Koruma ve Eko Turizmi Geliştirme Projesi

Avşar Köyü Leyleklerini Koruma ve Eko Turizmi Geliştirme Projesi

EKODOSD TARAFINDAN BAşLATILAN PROJE KAPSAMINDA AVŞAR KÖYÜ İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİNİ SEMİNER VERİLİRKEN, LEYLEK PANOLARININ MONTAJINA BAŞLANDI

Gerçek Gazetesi
Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği(EKODOSD)'nin başlattığı Avşar Köyü Leyleklerini Koruma ve Eko Turizmi Geliştirme Pojesi kapsamında, aralarında Alman, Belçika, Hollanda, İngiliz ve Kanadalıların da bulunduğu dernek üyeleri Avşar Köyü'ne anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.
EKODOSD üyeleri Avşar Köyü'nde Muhtar Kerim Uyanık tarafından karşılandı. İlk olarak, Avşar Köyü ve çevresini barınma ve beslenme ortamı olarak seçen, büyük leylek kolonisinin varlığını herkesin tanıması ve koruması için EKODOSD tarafından proje kapsamında hazırlanan leylek panosunun montajı yapıldı. Ardından, EKODOSD üyeleri, Avşar Köyü İlköğretim Okulunda bir etkinlik gerçekleştirdi. Kitap, defter, çanta ve kırtasiye malzemelerden oluşan eğitim setleri, okul yönetimine teslim edilirken, ihtiyacı olan öğrencilere dağıtıldı. Daha sonra ise EKODOSD ekibi tarafından Avşar Köyü öğrencilerine projeksiyon eşliğinde sunum gerçekleştirildi. Sunumda, Leyleklerin buraya nereden geldiği, neden geldiği, doğal hayattaki varoluş nedenleri, neden korunmaları gerektiği, korunmaları için neler yapılmasının şart olduğu, leyleklerin beslenme ortamı olan Azap Gölü'nün genel durumu, tehditler, gölün bölgeye olan yararlarını, gölün hemen yanında bulunan 12 ion kentinden biri olan Antik Myus kentinin gelecekte köye ne gibi yararlar sağlayacağı konularında öğrencilere detaylı bilgiler verildi.
EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, Avşar Köyü'nün köye yakın doğal alanlar, antik yerleşim yerleri ve köydeki leyleklerle önemli bir konuma sahip olduğunu belirterek, bu durumun mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Sürücü, Avşar Köyü'ne yönelik projelerinin eko turizmi geliştirmeye yönelik olduğunu belirterek, Yöre halkına sosyal ve ekonomik anlamda olumlu yönde yarar sağlayacak bir proje uyguluyoruz. Öncelikli olarak öğrencileri bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Gerek leylekleri gerekse buradaki doğal hayatı koruyacak olan yarının büyükleri olan bu çocuklardır. Bizde projeyi kapsamında eğitime çocuklardan başladık. Onları yeterli derecede bilinçlendireceğimizi inanıyoruz. Bilinçlenmeleri de gerekiyor çünkü kendi gelecekleri olan yerleri koruyacaklardır dedi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.