AYBA faaliyetleriyle Türkiye gündeminde

AYBA faaliyetleriyle Türkiye gündeminde

BÜYÜK BAŞKAN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU'NUN ÖRNEK PROJESİ AYBA

Güven ÖLMEZ
Gerçek Gazetesi
Girdiği tüm seçimlerden başarıyla çıkmayı bilen Özlem Çerçioğlu'nun Türkiye'ye sunduğu örnek proje taktir görüyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi Hizmet Ağı (AYBA) faaliyetleriyle Türkiye'nin gündeminde. Bir çok belediye başkanı projeyi uygulamak için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun kapısını çalıyor. 
Başkan Çerçioğlu AYBA sayesinde neredeyse bütün hanelere girmiş. AYBA ekibi; Söke'de bulunan ha­nelerin % 90'ının kapısını tek tek çalmış. Hane sakinleriyle yüz yüze konuşularak sorunları ve talepleri be­lirlemiş. Şimdi de kollar sıvanmış ve hizmet için adımlar atılıyor.
AYBA Batı Bölgesi Koordinatörü Fatih Akkentli yaptığı açıklamada, "Büyük Başkan Özlem Çerçioğlu'nun talimatlarıyla çok önemli mesafe katettik. Başkanımız projenin her aşamasını takip ediyor. Yine Başkanımız Çerçioğlu'nun direktifleriyle sorunların çözümüne ve taleplerin karşılanmasına geçtik. Hane dolaşmaları bir kereyle sınırlı kalmayacaktır. Gezici mobil ekiplerimiz köy ve belde diye tabir ettiğimiz yeni mahallelerimize dördüncü tura çıktılar. Biliyorsunuz ki, Aydın, aynı zamanda uzun yaşayan insanlarımızın kenti. Yaşlı oranı bir hayli yüksek. Bu ne­denle alzheimer ve demans (yaşlılık bunaması) gibi hastalıklar da yaygın. Büyük Başkanımız Çerçioğlu bu gerçeği düşüne­rek yaşlı hemşerilerimize, sağlık hizmetinin yanı sıra, berber ve kuaför hizmetini de sundu. Hâlâ 224 haneye berber, 211 haneye de kuaför gidiyor. İnsanımıza mümkün olabilen her konuda yardımcı olmayı görev kabul etmemiz belediyecilik çalışmalarının normal bir parçasıdır. Ancak yardım türü ve sunuluş biçiminin de çok önemli olduğunu kabul ediyoruz. Demokratik toplumun ihtiyacı olan kişi ve gruplara yardımcı olması sadece görev değil, aynı zamanda bir vatandaşlık hakkıdır. İnsanlık onurunu incitmeden, yardıma ihtiyacı olanı sürekli şekilde bağımlı kılmadan, daha ziyade yardıma duyduğu ihtiyacı karşılamakla kalmayıp onu kendi ayakları ü zerinde durabilen birey haline getirmek, Başkanımız Özlem Çerçioğlu'nun yardım anlayışının en önemli özelliğidir. Büyük Başkanımız Özlem Çerçioğlu'nun öngörüsüyle toplumsal kalkınmaya da katkı sağlayan, bilinçli girişimlere dayanan yardımlarımızdan herkesin maddi ve manevi kazançlar elde etmesini hedefli yoruz. Başkanımız Çerçioğlu, 'Bunlardan bazen biri, bazen diğeri, bazen de ikisi birden sizlerin yaşamına kalite, huzur ve vicdan rahatlığı getirecektir.' diyor. Başkanımız Özlem Çerçioğlu'nun liderliğinde güzel, yaşanılabilir ve bireylerinin mutlu olduğu bir Aydın için sürekli çalışıyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.