AYBA, Söke’ye ‘Altın Çağı’nı yaşatıyor

AYBA, Söke’ye ‘Altın Çağı’nı yaşatıyor

AYBA, Söke’ye ‘Altın Çağı’nı yaşatıyor


Gerçek Gazetesi
Murat TAN
AYBA Batı Bölgesi Genel Koordinatörü Fatih Akkentli, Aydın Büyüşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"nun talimatıyla 1 Haziran"dan itibaren Söke"de başlatılan AYBA çalışmalarına ve mahallelerdeki çözüme kavuşturulan sorunlara ilişkin açıklamada bulundu.
1 Haziran 2014 tarihinden itibaren Aydın Büyükşehir Belediyesi Hizmet Ağı (AYBA), Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"nun talimatıyla ilk etapta Söke merkezli olmak üzere, Kuşadası, Germencik, Koçarlı ve Didim Merkez"i kapsayan 5 ilçede faaliyetlerine başladı.
“BAŞKAN ÇERÇİOĞLU,
SÖKE"YE ÇOK ÖNEM
VERİYOR”
Çalışmalara ilk etapta Söke"de başladıklarını ve Söke"nin 49 mahallesi ile diğer ilçelerin mahallelerinin Söke"den yönetilecek olan AYBA merkezinden alacağı hizmetlerle adeta altın çağını yaşayacak olduğunu belirten AYBA Batı Bölgesi Genel Koordinatörü Fatih Akkentli, “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu Söke"ye çok önem veriyor. AYBA"nın merkezinin bu yüzden Söke"de olması talimatını verdi. Söke Merkez"de görevlendirdiğimiz personellerimiz Söke"nin genel sosyal haritasını ortaya çıkararak hangi evde kaç kişi yaşadığını saptadılar. Personellerimiz bu evlerdeki yardıma muhtaç insanlarımızın kayıt altına alınmasını ve gerekli yardımların acilen ulaştırılmasını sağlıyorlar. Arkadaşlarımızın yapmış olduğu çalışmalar neticesinde yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlarımıza anında ilgi gösterilerek yine hasta vatandaşlarımızın bizzat evlerinde saç ve sakal traşları yapılıyor” dedi.
“MAHALLELERİMİZDEKİ
ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”
Muhtarlar ile mahallelerdeki acilen giderilmesi gereken sorunlara ilişkin birebir istişare toplantıları düzenlediklerinin de altını çizen Akkentli, “Hergün 10 köyü ziyaret ediyoruz. Köylerimize AYBA Projesi"ni anlatıyoruz. Köylerimize Büyükşehir Belediyesi"nin hazırladığı imsakiyelerimizi dağıtıp, Başkanımız Özlem Çerçioğlu"nun selamlarını ileterek vatandaşlarımızın sıkıntılarını dinliyoruz. Yapılan ziyaretlerde muhtarlarımızın AYBA"nın çalışmalarından duyduğu memnuniyet, çalışmalarımızı daha da hızlandırmak için bizleri teşvik ediyor. Önümüzdeki günlerde yine muhtarlarımızla yapacağımız toplantılarda saptanılan yardıma muhtaç vatandaşlarımıza, gıda ve çeşitli yardımlarda bulunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
“HAKK"IN HUZURUNDA HALKIN
SOFRASINDA BULUŞUYORUZ”
Ramazan Ayı boyunca Söke Merkez"de 30 gün, Bağarası, Sazlı, Yenidoğan, Akçakonak, Güllübahçe, Atburgazı, Tuzburgazı, Serçin, Sarıkemer, Karacahayıt, Avşar, Burunköy ile Çavdar"da 1"er gün olmak üzere iftar çadırı kurulacağını da belirten Akkentli, “Ramazan Ayı"na özgü sloganımızı Başkanmız Özlem Çerçioğlu"nun talimatıyla "Hakk"ın huzurunda halkın sofrasında buluşuyoruz" olarak belirledik. Ayın 28"inden itibaren iftar çadırlarımızdaki bin kişilik yemekler tamamen hijyenik şartlarda üretim yapan Aydın Büyükşehir Belediyesi"nin yemek fabrikasından, masa ve sandalye düzeni ise Söke Belediyesi tarafından karşılanacak.Aydın Batı Bölgesi"ndeki ilçelerimizdeki iftar çadırları bizim koordinasyomuzla kurulacak” dedi.
“EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ İÇİN
EKİP SAYISI ÇOĞALTILIYOR”
Köylere yaz süresince olmak üzere okuma, boyama, masal, hikaye kitapları ve çocuk dergileri dağıtılmaya başlandığını belirten Akkentli, “Aydın Büyükşehir Belediyesi"nin hizmetlerinin köylerimize en hızlı şekilde ulaşması için görevli personellerimizle birlikte çok büyük gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu. Evde Sağlık Hizmetleri için de çalışmalara hız kesmeden başladıklarına değinen Akkentli, “Evde sağlık hizmetleri için ekip sayısını çoğaltma girişimlerimiz sürüyor. 2 hemşiremizi enjeksiyon için konuşlandırdık. Görevlendirdiğimiz hemşirelerimiz enjeksiyon ekibi ile birlikte Ramazan Ayı boyunca Bağarası"nda bize tahsis edilen noktada enjeksiyon için nöbetçi kalacaklar” şeklinde konuştu.
İlerleyen süreçte Aydın Büyükşehir Belediyesi"nin sıcak dokunuşlarını Söke ile birlikte sorumlu olduğu ilçelerin tamamında başlatacak olduklarını ifade eden Akkentli, “Acil ihtiyaçları ve giderilmesi gereken sorunların neler olduğunu gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerle ve türlü istişarelerle saptıyoruz. Başkanımız Çerçioğlu"nun ilgi ve desteği ile halkımıza en iyi şekilde hizmet etme sorumluluğu içerisinde, görevimizi başarıyla yerine getirmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz”
Akkentli, açıklamalarının sonuna doğru Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi(ASKİ)"nin kısa bir süre içinde Söke"de şeflik kuracağını ve mahallelerde herhangi bir sıkıntı yaşanmasının önüne geçileceğini kaydederek açıklamalarını noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.