Aydın 2011’de 5.5 milyon turisti ağırladı

Aydın 2011’de 5.5 milyon turisti ağırladı

Aydın 2011’de 5.5 milyon turisti ağırladı

Gerçek Gazetesi
Turizmde bereketli bir sezonu geride bırakan Aydın"a 2011 yılında gelen yaklaşık 5,5 milyon yerli ve yabancı turist 3 milyar dolar ekonomik girdi sağladı.
Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka Aydın için 2011 yılının tu- rizm rakamlarını açıkladı. Aktakka, turizm açısından 2011 yılının çok bereketli geçtiğini belirterek, “Aydın"a 2011 yılında gelen turist sayısı bir önceki yıla oranla yüzde 22 artış gösterdi. 2011 yılında Aydın"a yerli ve yabancı 5 milyon 520 bin turist gelirken il ekonomisi gelen turistlerden 3 milyar dolar kazanç sağladı” dedi.
Aydın"a en çok yerli turistlerin ilgi gösterdiğini belirten Aktakka, yabancı turistlerin ise en çok İngiltere, Almanya, İrlanda, Belçika ve Hollanda"dan geldiğini söyledi. Aktakka turizm potansiyelini oluşturan doğal kültürel ve tarihi değerler açısından Aydın"ın zengin bir il olduğuna dikkat çekerek, “Kuşadası ve Didim ilçelerinin sahip olduğu plajların yanı sıra ilimizde bulunan 3 arkeoloji müzesi, 2 etnografya müzesi, 21 ören yeri, bir milli park, trekking alanları, kurvaziyer turizm ve spor turizmi gibi kültürel ve doğal değerler birçok yerli ve yabancı turistin ilgisini çekiyor” diye konuştu.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Aydın"a daha çok turisti çekebilmek için yaptıkları çalışmaların devam ettiğini anlatan Akktaka, “Aydın"da hali hazırda 75 bin yatak ka- pasitesi mevcut. Elbette ki bu tesisler ilimiz turizm potansiyeli açısından yeterli değil. Tesis sayı ve kalitesini artırmak adına Bakanlığımız Didim"de Turizm Gelişim Bölgesi ilan etmiş bulunuyor. Bu alanlarda gerekli hazırlık çalışmaları tamamlayarak daha çok tesisi yatırımcılara ve ülkemiz tu- rizmine sunacağız. Bununla birlikte 2012 yılında da ulusal ve uluslararası turizm fuarlarına Valilik, yerel yönetimler ve turizm sektör temsilcileri ile katılım sağlayarak ili- mizin tanıtımını sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.