Aydın AB proje kabulünde yine en iyiler arasına girdi

Aydın AB proje kabulünde yine en iyiler arasına girdi

2015 yılı Erasmus Plus projeleri kabul oranlarında Aydın ili, Türkiye’de 5. Ege Bölgesi’nde 2. sırada yer aldı.

2015 yılı Erasmus+Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği OKUL EĞİTİMİ alanında Türkiye genelinde 1916 proje başvurusu yapıldı. Bu başvurular arasından Türkiye’de 88 proje hibe almaya hak kazandı. Aydın’dan da Acarlar Çok Programlı Anadolu Lisesi, Köşk Ilıdağ Ortaokulu 88 hibe desteği kazanan okullar arasına girmeyi başardı.
Aynı programın mesleki eğitim alanında Türkiye genelinde 1944 proje başvurusu yapıldı. Bu başvurular arasından Türkiye’de 209 proje hibe almaya hak kazanırken Aydın’dan Efeler Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Efeler Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Söke Ticaret Borsası Suat Orhon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Efeler Güzelhisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 209 hibe desteği kazanan okullar arasına girmeyi başardı.
Erasmus+ Programı Ana Eylem 2 (KA2) Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıkları Projeleri kapsamında (KA219) Türkiye Ulusal Ajansına Türkiye genelinde 628 proje başvurusu yapıldı. Bu projelerden 31 tanesi Türkiye geneli hibe almaya hak kazanırken Aydın’dan Aydın-İncirliova Ahmet Çallıoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi, Kuşadası Makbule Hasan Uçar Anadolu Lisesi koordinatör olarak hibe almaya hak kazandı.
Hibe almaya hak kazanan okullara başarılarından dolayı tebrik eden Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “İlimize, Türkiye genelinde bu başarıyı yaşatan, yedek listeye kalma başarısı gösteren ve proje müracaatında bulunan okullarımızın yönetici, öğretmen, öğrenci ve AR-GE´ye teşekkür eder, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
YEDEK LİSTEYE GİREN OKULLARIN İSİMLERİ
Yedek listeye alınan okulların listesi ise şu şekilde oluştu: Ataköy Ortaokulu, Yunus Emre İlkokulu, Akçaova Anadolu Lisesi, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Zübeyde Hanım Anaokulu, Mursallı Sabahat Oğuz Ortaokulu, 100.Yıl Atatürk Ortaokulu, Osmanbükü Ekrem Çiftçi İlkokulu, UNICEF Türkiye Milli Komitesi Seyda Kayhan Anaokulu, Murat - Hale Küçükoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Didim Selçuk Özsoy Ortaokulu, Emel - Mustafa Uşaklı Anadolu Lisesi, Kuyucak Çok Programlı Anadolu Lisesi, Germencik İmam Hatip Ortaokulu, Aydın İncirliova Spor Lisesi, Zeynep Mehmet Dönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Atatürk Ortaokulu, Didim Efeler Ortaokulu, Karpuzlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Yeniköy Ortaokulu, TED Ege Koleji Özel Ortaokulu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.