Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği yeni yönetimi göreve başladı

Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği yeni yönetimi göreve başladı

Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği’nin 5 Nisan’da yapılan olağan genel kurulunda görevi devralan Ayhan Özdemir ve yönetimi ilk toplantısını yaparak önümüzdeki dönem yapacakları çalışmalar ve birliğin durumu ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdiler.

Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Yanar Devecioğlu, Ali Canlı, İbrahim Uyanık, Namık Aydoğdu ve Sadettin Seytin ile birlikte ilk toplantısını yapan Başkan Ayhan Özdemir, “5 Nisan’da yapılan kongrenin ardından seçildik. Ancak görevi eski yönetimden değil muhasebeciden devraldık. Aydın Arıcılar Birliği olarak kooperatifleşmeye gideceğiz. Kek, bal ve mum ürünü olmak üzere 3 şube kuracağız. Bütün arı malzemelerini kendimiz üretip kek mum ve balı kendimiz pazarlayacağız. Bütün arıcılarımızın bu şirkete ortak olacaklarına düşünüyorum. Amacımız, Aydın arıcılarını birlikteliğini sağlayıp kazançta da kar oluşturmasını ve dev şirketlerin boyunduruğundan kurtarmak istiyoruz. Hep aracı kazanıyor. Bunu önleyeceğiz” dedi.
“KOOPERATİF KURMA ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK”
Birlik olarak arıcıların toplu hareket etmesini ve birlik olmasını sağlamak için kooperatif projelerinin olduğunu kaydeden Başkan Özdemir, “Bizim sektörde hep aracı kazanıyor. Bunu engelleyeceğiz. Kurcağımız kooperatifin 3 ayrı şubesi olacak. Efeler, Söke ve Karpuzlu’da bu kooperatifin şubeleri bulunacak. Arıcımız en uygun fiyata ihtiyaçlarını bu kooperatiften temin edecek. Birlik himayesinde bir veteriner bulundurup arı ilaçlarını da toptan alıp arıcımıza ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu aynı zamanda toplu ilaç kullanmayı da beraberinde getirecek” diye konuştu.
“ARI ÖLÜMLERİ SONA ERMELİ”
Son üç günden bu yana Köşk Sultanhisar, Atça, Yenipazar ve Dalama yakınlarında arı ölümlerinin yaşandığını ve bunu önlemek için de çalıştıklarını belirten Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, “Bunu önlemenin en önemli yolu çiftçilerimizin duyarlı olması ve ilaçlama yapanların arıya zararlı ilaç kullanmamasıdır. Arı çiftçi dostudur. Çiftçilerimizin de arılara dost olmasını bekliyoruz. Tarım İl Müdürlüğü ile iş birliği içinde bu sorunu çözmenin gayretindeyiz” dedi.
Başkan Özdemir, muhaseben aldıkları birlik devrinde, birliğe ait bilgilerin yer aldığı bir adet harici disk ile birliğe ait motosikleti alamadıklarını belirterek “Aydın Arıcılar Birliği olarak eski alacaklarımızın takipçisiyiz. Bizden önceki yönetimin yetki verdiği avukata aynı yetkiyi biz de verdik. Arıcımızın ve birliğimizin alacaklarının peşindeyiz” diyerek tüm alacakların peşinde olduklarını ifade etti.
“GÜZELÇAMLI MİLLİ PARKI KİMSEYE TAHSİS EDİLEMEZ”
Seçim sürecinde ve öncesinde Güzelçamlı Milli Parkı’nın bir firmaya tahsis edileceği yönünde çeşitli dedikodu üretildiğini belirten Özdemir, “Bizim Güzel Çamlı Milli Parkı’nı bir firmaya tahsis edeceğimiz yönünde bir takım dedikodu üretildi. Şunu tüm arıcılarımız iyi bilsin ki Güzelçamlı Milli Parkı hiç bir firmaya tahsis edilemez ve böyle bir girişim olursa önce biz karşı çıkarız” dedi.
“125 BİN TL DEĞİL 80 BİN 426 TL İLE DEVRALDIK”
Seçim sürecinde eski başkanın bankada 125 bin TL para olduğunun söylendiğini ancak, kendilerine Ziraat Bankası hesabından 10.578 TL 35 kuruş, Halk Bankası hesabından 4 bin 56 TL 91 kuruş, Vakıfbank hesabında 65 bin 679 TL 35 kuruş olmak üzere toplam 80 bin 426 TL 87 kuruş para devraldılarını kaydeden Başkan Ayhan Özdemir, “Bundan sonra Aydın Arıcılar Birliği yönetimi tüccarlardan değil bizzat arıcılardan olacaktır” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.