Aydın atletizmde çıtasını yükseltiyor

Aydın atletizmde çıtasını yükseltiyor

Aydın’ı Gençler ve 23 Yaş Altı Türkiye Atletizm Şampiyonası’nda temsil eden sporcular, elde ettikleri başarılarla gururlandırdı.

Atletizm Federasyonu’nun 2015 yılı faaliyet programında yer Gençler ve 23 Yaş Altı Türkiye Atletizm Şampiyonası rekor sayıda katılımıyla Mersin’de yapıldı. Genç kızlarda 123, genç erkeklerde 234, U 23 Yaş altı kızlarda 33, U 23 yaş altı erkeklerde 68 toplamda 458 sporcunun yarıştığı müsabakalarda Aydın’ı temsilen katılan sporcular başarılı dereceler elde etti.
23 Yaş Altı kategorisinde mücadele eden Aydınlı sporcuların elde ettikleri dereceler şu şekilde sıralandı: Fadime Sarı 3000m. Engelli Türkiye 3’üncüsü ve 1500m. Türkiye 2’ncisi, Derya Kaya 1500m. Türkiye 1’incisi, Tuba Çetin 200m. Türkiye 3’üncüsü, Tolgahan Aksu 110m. Engelli Türkiye 3’üncüsü, Ömer Faruk Nazlı 800m. Türkiye 6’ncısı. Gençler kategorisinde ise Ramazan Şen Cirit Türkiye 3’üncüsü ve Mustafa Şevki Bilgin Cirit Türkiye 6’ncısı oldu.
Ayrıca Atletizm Federasyonu’nun 2015 yılı faaliyet programında yer alan Çoklu Branşlar Yarışmaları İstanbul ilinde gerçekleştirildi. Aydın’ı temsilen katılan Soner Yalçınkaya, Yıldızlar kategorisinde 4315 puan alarak Türkiye 3’üncüsü oldu.
Başarılı sporcu Soner Yalçınkaya ve antrenörü Burak Uygun ile Tuba Çetin ve antrenörü Burak Şevket Taş, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın’ı makamında ziyaret etti.
İl Müdürü Zeynel Akın, alınan derecelerden dolayı memnun olduğunu ve sporcuları, antrenörleri ve emeği geçen herkesi tebrik etti. Atletizm branşındaki yoğun müsabaka maratonuna rağmen gerçekleştirilen her şampiyonada ilimizin başarılı dereceler almadan geri gelmediğini belirten İl Müdürü Zeynel Akın, “Biz artık başarılara alıştık. Sporcularımız antrenörlerimiz tarafından başarıyla yetiştirilmektedir. Tabi yeni sporcularımız da yetişmektedir. Onlar da şampiyonalara giderek başarılı dereceler elde edeceklerdir. Aydın ili olarak Türkiye genelinde Atletizm branşında kendimizi kanıtlamış bir iliz. Başarılarımızın katlanarak devam edeceğine inanıyorum. Herkese tekrar tebrik ediyor ve başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.