Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden 65 yaş üstü vatandaşlara “Hızlı Çözüm”

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden 65 yaş üstü vatandaşlara “Hızlı Çözüm”

Vatandaşlar 444 40 09 numaralı Hızlı Çözüm Merkezi'ni arayarak belediye yetkililerine kolaylıkla ulaşabiliyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından 65 yaş üstü vatandaşların evden çıkmamaları yönündeki kararın ardından harekete geçen Aydın Büyükşehir Belediyesi, il genelindeki 65 yaş üstü vatandaşların taleplerini karşılıyor.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’yi de etkisi altına alan Coronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında risk grubunda olan 65 yaş üstü vatandaşların evden çıkmaması için harekete geçen Aydın Büyükşehir Belediyesi “Hızlı Çözüm Merkezi” ile vatandaşların taleplerini telefonla alıyor, anında karşılıyor. Vatandaşların taleplerinin yanında kuru gıda, peçete, sabun, meyve-sebze tedarik edilirken eczaneden ilaçların alınması talepleri de karşılanıyor. İhtiyaçlarını karşılamak için evlere giden ekipler vatandaşlara dezenfektan ve ekmek de veriyor.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı vatandaşlara "Evde kal, sağlıklı kal" çağrısını yineleyerek, Aydınlı vatandaşların yanında olduğunu belirtti. Uygulamadan oldukça memnun olduklarını belirten vatandaşlar ise kendilerinin zor günlerinde yanlarında olan Başkan Çerçioğlu'na teşekkür ediyor. Diğer taraftan Hızlı Çözüm Merkezi'ni aramayan yaşlı vatandaşlar da aranarak Büyükşehir Belediyesi'nden bir taleplerinin olup olmadığı soruluyor.

Çerçioğlu: “Gün dayanışma günü”

Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Çerçioğlu, Aydın genelinde taleplerini ileten her 65 yaş üstü vatandaşın taleplerini yerine getirdiklerini ifade etti. Risk grubundaki vatandaşlardan tek isteklerinin salgından korunmaları için dışarıya çıkmamaları olduğunu belirten Başkan Çerçioğlu, "Bu zor günleri de dayanışma içerisinde atlatacağız. Aydın'daki 65 yaş üstündeki her vatandaşımızı arıyoruz ve hem sağlıklarını hem de bir ihtiyaçlarının olup olmadığını soruyoruz. Gün, birlik olma günü. Bu sebeple vatandaşlarımız ihtiyaçlarını, özellikle de temel gıda maddesi ihtiyaçlarını bizlere iletsinler, biz tedarik edip en kısa sürede kendilerine ulaştıracağız" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.