Aydın CHP'de kongre takvimi başladı

Aydın CHP'de kongre takvimi başladı

Aydın CHP'de kongre takvimi başladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi kongre takvimiyle ilgili genelgeyi il ve ilçe başkanlıklarına gönderdi. CHP Söke İlçe Başkanlığı’na gönderilen genelgeye göre kongre takvimi 3 Kasım itibariyle işlemeye başladı.
Erken seçim süreci nedeniyle geçtiğimiz Ağustos ayında ertelenen kongre süreci yeniden işlemeye başlarken; Söke CHP’de daha önce tamamlanan 40 mahallenin delege seçimleri geçerliliğini koruyor. Merkez mahallelerde delege seçimlerini yapacak olan Söke CHP, genelge gereği kongre takvimine kaldığı yerden devam edecek. Genelgeye göre delege seçimlerinin 15 Kasım Pazar gününe kadar tamamlanması gerekiyor. Delege seçimlerine 3 gün boyunca itiraz hakkı bulunacak, ilçe yönetim kurulları en geç 5 gün içerisinde itirazları karara bağlayacak.
İLÇE KONGRELERİ 20 KASIM’DA
CHP üyeleri delege seçimleriyle ilgili yaptıkları itirazla ilgili verilen karara da itiraz edebilecek. İlçe yönetim kulunun itirazı il yönetim kuruluna taşınacak, il yönetim kurulu ise 5 gün içerisinde kesin kararı açıklayacak. İlçe kongreleri delege seçimlerinin ardından yapılacak. İlçe kongre süreci 20 Kasım’da başlayacak. İlçe yönetim kurulu seçim yapmadan 15 gün önce ilçe seçim kuruluna seçim tarihini bildirecek. Kongre tarihi, yeri ve saati yine 15 gün önce ilçe binalarında duyuru panolarına asılacak. İlçe Kongresinin 6 Aralık Pazar gününe kadar yapılması gerekiyor.
İL KONGRELERİ 10 ARALIK - 3 OCAK
Delege seçimlerini tamamlayan ilçeler 20 Kasım tarihinden önce de kongrelerini toplayabilecek. İlçe kongreleri en geç 6 Aralık Pazar gününe kadar tamamlanacak. İlçe kongrelerinde seçimle ilgili kararlar ilçe seçim kuruluna, seçim dışındaki kararlar ise il yönetim kuruluna yapılacak. İl yönetim kurulu en geç 5 gün için itirazla ilgili kararını verecek. İl kongresi ise 10 Aralık - 3 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İl yönetim kurulu da seçim yapmadan 15 gün önce ilçe seçim kuruluna seçim tarihini bildirecek. Kongre tarihi, yeri ve saati yine 15 gün önce il binasında duyuru panosuna asılacak.
CHP Söke İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz genel merkezden gelen genelge ve ertelenen süreç gereği kongre takviminin işlemeye başladığını söyledi. Gündüz CHP’de kongre sürecinin hayırlı olmasını diledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.