Aydın Devlet Hastanesi Üroloji alanında bir ilke daha imza attı

Aydın Devlet Hastanesi Üroloji alanında bir ilke daha imza attı

Aydın Devlet Hastanesi Üroloji alanında bir ilke daha imza attı

Aydın Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ahmet Güzel ile Aydın Atatürk Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Yusuf Özlülerden başarılı ameliyatlarına bir yenisini daha ekleyerek hastane bünyesinde yaptıkları ameliyat ile bir ilke daha imza attı.
Yaklaşık 2 ay önce 62 yaşındaki D.E isimli hasta 1 yıldır devam eden idrar yapma zorluğu şikayeti ile Aydın Devlet Hastanesi Üroloji Polikliniği’ne başvurması ile yapılan tetkikler sonucunda prostat kanseri teşhisi konularak ameliyat planlaması yapıldı. Gerçekleştirilen başarılı bir ameliyat ile kanserli dokuların tamamını vücuttan çıkartılarak hasta sağlığına kavuştu. Prostat kanseri tanısı konulan hasta Aydın ili bünyesindeki devlet hastanelerinden Aydın Devlet Hastanesi’nde ilk kez uygulanan Radikal Prostatektomi (Prostat ve etraf dokuların bir bütün halinde çıkarılması) tedavisi ile eski sağlığına kavuştu.
“İLK KEZ RADİKAL PROSTATEKTOMİ AMELİYATINI BAŞARIYLA UYGULADIK”
Konuyla ilgili açıklamada bulunan ve prostat kanserinin dünyada akciğer kanserinden sonra erkeklerde görülen en sık kanser olduğunu ancak erken teşhis sonucu prostat kanserinin tedavi edilebildiğini söyleyen Op. Dr. Ahmet Güzel ve Op. Dr. Yusuf Özlülerden, bu hastalığın tanısının PSA denilen kan tahlili ve fizik muayene sonucu şüphelenilmesiyle biyopsi alınarak konulduğunu belirtti. Op. Dr. Ahmet Güzel, “Prostat kanseri tanısı konulan hastamıza hastanemizde ilk kez Radikal prostatektomi ameliyatını başarıyla uyguladık. Erken teşhis ile tedavisi mümkün olan prostat kanseri için 40 yaş üstü her erkeğin yılda bir kez muayene olmasını ve PSA kan tahlilini yaptırması gerekiyor. Hastanemizde her türlü açık, kapalı ürolojik ameliyatın yapılıyor” dedi.
“MİNNET BORÇLUYUM”
Sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu belirten ve hastane yetkililerine doktorlara minnet duyduğunu sözlerine ekleyen D.E, “Yaklaşık 1 yıldır idrar yapma zorluğu, sık sık idrara çıkma şikâyetim vardı. Aydın Devlet Hastanesine başvurdum, hiç sıra beklemeden aynı gün muayene oldum ve hiçbir bedel ödemeden bu büyük ameliyatı yaptılar. Şimdi çok iyiyim hastanedeki personellerden tutun doktorlarına kadar minnet borçluyum” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.