Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi’nde gecikmeli 8 Mart kutlaması

Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi’nde gecikmeli 8 Mart kutlaması

GÜN BAYANLARIN OLUNCA TUTUKLU BAYANLARA ERKEK GARDİYANLAR HİZMET ETTİ - BAYAN TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLER GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ - ZAMAN ZAMAN DUYGULANIP GÖZYAŞI DÖKEN BAYANLAR GÖBEK ATMAYI DA İHMAL ETMEDİ

Gerçek Gazetesi
Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan bayan tutuklu ve hükümlüler için gecikmeli olarak Kadınlar Günü eğlencesi düzenlendi. Kadın Haklarını Koruma Derneği Aydın Şubesi'nce düzenlenen gecede duygusal anlar yaşanırken, her şeyi unutan bayan tutuklu ve hükümlüler bol bol göbek attı.
Türk Sanat Müziği Sanatçısı Aydınlı Şenay Yıldırım tarafından verilen konserde cezaevinde kalan bayanlar kendilerine ait günlerinde felekten bir gün çaldılar. Gün bayanların günü olunca bayanlara hizmet de erkeklere düştü. Eğlenen bayan tutuklu ve hükümlülere erkek ceza infaz korumu memurları pasta, börek ve kola servisi yaptı.
Şenay Yıldırım'ın seslendirdiği duygulu şarkılarda zaman zaman hüzünlenen tutuklu ve hükümlüler, oyun havalarında ise doyasıya eğlendi. Gönüllerince eğlenen, halay çeken ve zeybek oynayan tutuklu ve hükümlü bayanlar düzenlenen eğlence programı nedeniyle Kadın Haklarını Koruma Derneği Aydın Şube Başkanı Güncay Kösem ve dernek yöneticilerine teşekkür ettiler.
Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun'un eşi Berrin Beytorun, ile birlikte cezaevi savcılarının eşleri ve sosyal hizmet uzmanlarının da katıldığı gecede konuşan Kadın Hakları Koruma Derneği Aydın Şube Başkanı Güncay Kösem kendilerine bu programı yapması için gerekli izni veren cezaevi yönetimine teşekkür etti.
Gecikmeli de olsa 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü cezaevindeki tutuklu ve hükümlü hemcinsleri için kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Kösem, bundan sonra bu etkinliğin geleneksel olarak sürdürüleceğini söyledi. Eğlence öncesi kendi evlerinde hazırladıkları kısır, börek, boğaca, pasta ve tatlıları cezaevine getiren bayanlar, cezaevindeki hemcinslerine bir günlüğüne de olsa ev havası yaşatmaya çalıştılar.
Gece boyunca pistten inmeyen tutuklu ve hükümlü bayanlar gecikmeli de olsa kendi günlerinde felekten bir gün çaldılar.
Eğlencenin sonunda bayanlar günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum