Aydın Emniyeti'nde Memnuniyet Testi

Aydın Emniyeti'nde Memnuniyet Testi

Aydın Emniyeti'nde Memnuniyet Testi

Aydın Emniyet Müdürlüğü halka yönelik hizmetlerde ‘Memnuniyet Testi’ uygulaması başlattı. Emniyet Müdürü Halis Böğürücü’nün talimatı ile kurulan ekip herhangi bir nedenle emniyete gelip burada işlem yaptıran vatandaşları rastgele arıyor. Aranan kişiye verilen hizmetin kalitesinden memnuniyet veya şikayeti sorulurken, şikayet gelen birimlerde yeniden yapılandırma veya iyileştirmeye gidildiği belirtildi.
Aydın Emniyet Müdürlüğü olarak gerek halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması konusunda gerekse pasaport, ruhsat, trafik ve çeşitli şubelerde en iyi hizmeti sunmak için uğraş verdiklerini belirten İl Emniyet Müdürü Halis Böğürücü, “Aydın’da göreve başladıktan sonra halkımıza daha iyi hizmet sunmak amacıyla 3 kişilik geri dönüş ve memnuniyet testi anlamında bir ekip kurduk. Bu ekibimiz Emniyet’ten hizmet almış kişileri rastgele arayıp hizmetin kalitesini değerlendirmesini istiyor. Memurun vatandaşa davranışından, işlem sırasındaki bekleme süresine, görevlilerin hitabet şeklinden, işlem sırasında telefonla konuşmaya kadar bize iletilen her türlü sıkıntı ve sorunu not alıyoruz. Daha sonra o birimdeki sıkıntıyı en kısa sürede çözüyoruz” diyerek Aydın Emniyeti olarak vatandaşa en iyi hizmeti sunma gayreti içerisinde olduklarını söyledi.
“SİZE DAHA İYİ NASIL HİZMET EDEBİLİRİZ”
Aydın Emniyeti’ne gelen kişilere arayan görevlilerin vatandaşa arayıp “Size daha iyi nasıl hizmet verebiliriz?” diye sorduğunu ve bu uygulama sayesinde bazı birimdeki eksikleri tespit edip iyileştirdiklerini kaydeden İl Emniyet Müdürü Halis Böğürücü “Aydın Emniyet Müdürlüğümüze gelip işlerini tamamlayan vatandaşlardan telefon numarası alıyoruz. Müdürlüğümüzde oluşturduğumuz birim rast gele bizden hizmet alan vatandaşlarımızı arıyorlar. Biz vatandaşlarımız “Size daha iyi nasıl hizmet edebiliriz” diyoruz. Vatandaşlarımız da daha iyi hizmet alabilecekleri konuları bize aktarıyorlar. Şikayetleri var ise onları da alıyoruz. Daha sonra durum değerlendirmesi yapıp, vatandaşlarımıza geri dönüyoruz. Bu sayede tüm birimlerimizde hizmet kalitemiz arttı” dedi.
“UYGULAMA OTOKONTROLÜ GELİŞTİRDİ”
Bir yönetici ve idareci olarak ‘Denetleyemediğin çalışanın ve memurun senin değildir’ felsefesine inandığını kaydeden Aydın İl Emniyet Müdürü Halis Böğürücü, uygulanan sistem hem otokontrolün arttığını hem de hizmet verenin hizmet alan tarafından da denetlendiği olgusunun yaygınlaştığını kaydetti. İl Emniyet Müdürü Böğürücü, “Buradan yapılan arama sonrası birimlerimizle görüşüyoruz. Memurlarımız da denetlendiğini biliyorlar. Güzel sonuçlar da alıyoruz. Sıranın geç gelmesi, memurların işi yavaş yapması gibi vatandaşın bize ilettiği konularda birimlerimizle görüşerek sorunun giderilmesi için çalışıyoruz. Örneğin Nazilli ilçemizde böyle bir konu oldu. Memurlarımız işi ağırdan alıyorlarmış. Personelimizi uyardık ancak durum değişmedi. Vatandaşın belirttiği sorunun devam ettiğini gördük. Biz de orada görev yapan memurlarımızı değiştirdik. Şimdi vatandaşlarımız daha memnunlar” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.