Aydın Emniyeti’nin gurur günü

Aydın Emniyeti’nin gurur günü

5. BALKAN POLİS BİRLİĞİ ATIŞ ŞAMPİYONASI'NDA BALKAN ŞAMPİYONU OLAN ÖZEL HAREKATÇI NECMETTİN USTA ÖDÜLLENDİRİLDİ

Gerçek Gazetesi
Geçtiğimiz Kasım ayında Ankara'da düzenlenen 5. Balkan Polis Spor Birliği Atış Şampiyonası'nda balkan şampiyonu olan Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Polis Memuru Necmettin Usta ödüllendirildi. İl Emniyet Müdürlüğü makamında gerçekleşen ödül törenine İl Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, Emniyet Müdür Yardımcısı Tayfun Akbayrak ve davetliler katıldı.
Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, müsabakaların Balkan Polis Spor Birliği'nin 2007 yılı takvimi çerçevesinde gerçekleştirildiğini söyledi. Bu yıl beşincisi düzenlenen müsabakalara 8 Balkan ülkesinden 19 polis memurunun katıldığı belirten Orhan, "Şampiyonaya katılan Türkiye Milli Atış Takımı sporcusu Aydın Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şubesi'nde görevli polis memurumuz Necmettin Usta değişik kategorilerde yapılan yarışmaların toplamında 548 puan toplayarak balkan şampiyonu oldu. Elde ettiği bu başarıyla ilimize büyük bir gurur yaşatan personelimizi, başarısından dolayı ödüllendirmek istedik. Kendisinin daha önce yapılan yarışmalarda da önemli başarıları vardı. 2005 yılı 10 Nisan Polis Teşkilatı Büyük Çap Merkezi Ateşlemeli Silahlar Yarışması'nda Türkiye 3., aynı yarışmada2006 yılında yine Türkiye 3. ve 2007 yılında İran'da düzenlenen Türkiye'nin takım halinde 3. olduğu 1. İslam Ülkeleri Polis Teşkilatı Yarışması'nda da 7. olmuştu" dedi.
Konuşmaların ardından İl Emniyet Müdürü Orhan, şampiyonda birinci olan personelini cumhuriyet altını ve plaket ile ödüllendirdi. Öte yandan 1971 Trabzon doğumlu olan polis memuru Necmettin Usta'nın 1994-2004 yılları arasında Sivas ve Elazığ illerinde özel harekat timlerinde görev yaptığı belirtildi. 2004 yılında Aydın Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne atanan Usta'nın, evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.