Aydın Gazeteciler Cemiyeti’nin

Aydın Gazeteciler Cemiyeti’nin

Aydın Gazeteciler Cemiyeti’nin 2008 yılı ödülleri sahiplerini buldu


Gerçek Gazetesi
Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen basın ödülleri yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.
Forum Aydın Alışveriş merkezi Zeytin Meydanı"nda düzenlenen ödül törenine Aydın Vali Vekili Celal Ulusoy, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hulusi Akşit, basın dostları geceye sponsor olan Multi Türk Mall yetkilileri ile ödül alan basın mensupları katıldı.
Ödül töreninde konuşan Aydın Vali Vekili celal Ulusoy, ödül alan almayan tüm basın çalışanları kutlayarak, basının en az kendileri kadar önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi. İlk çağlardan bu yana, insanların haberleşmeye büyük önem verdiğini, ancak şu anda gelişen teknoloji, ile birlikte haber alma ve haberleşmenin önem ve hızının daha da arttığını ifade eden Aydın Vali Vekili celal Ulusoy, “Cevremizde olup biten her şeyi fedakar basın çalışanlarımız sayesinden haberdar olabiliriz. Hepimiz de nerde ne odluğunu merak ederiz. Özellikle yerel basın çok daha önemlidir. Ülkemizden evimizden uzak bir yerlere gitsek dahi basınımız aracılığı ile nerde ne olduğundan hep haberdar oluruz. Bu önemli görevi yerine getiren tüm basın çalışanlarımızı yürekten kutluyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Aydın gazeteciler Cemiyeti 2008 yılı basın ödülleri sahiplerine dağıtıldı.
2008 Yılı Basın Ödülleri, İl Ödül Jürisi Özel Ödülleri, AGC Yönetim Kurulu Özel Başarı Ödülleri ile Hasan Tahsin, Nezih Demirkent, İsmail Sivri, Mustafa Kemal Yılmaz, M. Ali Akkar, M. Ali Balıkçı ve Hulusi Akşit Özel Başarı Ödülleri'nden oluştu. (iha)
Gerçek Gazetesi imtiyaz sahibi Durmuş Tuna Nezih Demirkent Özel Başarı ödülüne layık görülürken, başarılı gazeteci Yılmaz Ölmez de 14. kez en iyi televizyoncu ödülünü aldı
Yılmaz ÖLMEZ
Gerçek Gazetesi
Gazetecilik mesleğine 1989 yılında başlayan ve 1994 yılından bu yana EGE TV ve AYTV'nin Söke muhabirliği görevini sürdüren kıdemli haberci Yılmaz Ölmez, Aydın Gazeteciler Cemiyetinin son 15 yıldır geleneksel olarak sürdürdüğü, "Geleneksel Basın Ödülleri Yarışması"nda kesintisiz olarak tam 14 yıldır, "En İyi Televizyon Habercisi" seçilerek 13 yıllık rekorunu tazeledi. Söke'den Bozdoğan'a, Nazilli'den Didim ve Çine'ye kadar Aydın ilini karış karış dolaşan Ölmez, düzenlenen ödül töreninde başarı plaketlerini Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Aydın Gazeteciler Cemiyeti başkan yardımcısı Ali Alkurt'un elinden aldı.
Bu yıl hem televizyon, hem de gazete haberciliğinde çifte ödülü kucaklayan Ölmez, "Kasım ayında emekli oluyorum. Fakat habercilik mesleği sağlığım elverdiği sürece benim yaşam biçimim olacak. Haberciliğin en büyük sermayesi hiç kuşkusuz heyecan, heyecan ve heyecandır. Habercilik heyecanı yüreğimde hissetiyim sürece bu mesleğe devam edeceğim.Bu meslekten kazandığım paralarla bugüne kadar ne bir ev, ne bir araba alabildim. Mekanı cennet olsun, babamın bıraktığı miras sayesinde otomobil sahibi olabildim. Maddi açıdan habercilikte karın tokluğuna çalışıyor olsam'da, dünyaya bir daha gelsem hiç düşünmeden yine haberci olurdum. Bu mesleğin hazzı Hiçbir şeyle ölçülemez. Son 14 yıldır aldığım ödüller, habercilikte doğru yolda olduğumun da bir belgesi olarak nitelendiriyorum. Bugüne kadar okumakta olduğunuz gazete sayfalarına hiçbir haber ajansında haber alıp koymadım.. Ele aldığım haberleri bizzat mahallinde görerek, yaşayarak hazırladım. Bu dün böyle idi, yarında böyle devam edecek. Flaş Gazetesi okuyucuları bugüne kadar nasıl Yılmaz Ölmez imzası taşıyan özel haber okuma ayrıcalığını yaşadıysa, bundan böylede EGE TV, AYTV, SÖKE FLAŞ GAZETESİ, SÖKE GERÇEK GAZETESİ VE DİDİM GAZETE 2000 gazetelerinde yine özel haber okuma ayrıcalığı yaşayacaklardır. Yine Genel Yayın Yönetmenliğini üstlendiğim Söke Gerçek Gazetesi'nin mizanpaj dalında birincilik ödülü alması da ayrı bir gururdur. Gazeteci dostum Durmuş Tuna'nın Nezih Demirkent Özel ödülüne layık görülmeside bizler için gurur oldu." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.