Aydın Güçbirliği İkinci İstişare Toplantısı yapıladı

Aydın Güçbirliği İkinci İstişare Toplantısı yapıladı

AYDINLI İŞADAMLARI 'YEŞİL KART'TAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Gerçek Gazetesi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı Aydın Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Aydın Sanayi Odası (AYSO) tarafından oluşturulan güçbirliğinin "Aydın İlinin Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Sorun, Talep ve Beklentilerinin 23. Parlamento Dönemi Aydın Milletvekilleri ile 2. İstişare Toplantısı dün akşam AYSO Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. İlin tüm sorunlarının görüşüldüğü toplantıda Aydın milletvekilleri geçen dönem belirtilen sorunlar üzerinde yaptıkları çalışmaları aktardılar. Önemli bir toplantı olmasına karşın toplantıya katılımın az olması ise milletvekilleri tarafından eleştirildi. Toplantıda Aydınlı iş adamlarının en çok şikayetçi olduğu konuların başında ise insanlarda tembelliğe neden olduğu ileri sürülen 'Yeşil Kart' oldu.
Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel Başkanlığı'nda gerçekleştirilen panele, Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı Mahmut Çağlayan, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Ahmet Ertürk, MHP Aydın Milletvekilleri Recep Taner, Ertuğrul Kumcuoğlu, CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu ve Fatih Atay'ın yanı sıra Aydın Valisi Mustafa Malay, Ticaret Odası Başkanı Mustafa Baştuğ, AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çerçioğlu, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü, Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, Aydın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur ve bazı işadamları katıldı.
Panele MHP'li Vekil Ali Uzunırmak ile AK Parti Aydın Milletvekili ve geçen dönem Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç katılmadı.
Panelin açılışında konuşan Aydın Ticaret Odası Başkanı Mustafa Baştuğ Aydınlı vekillere Aydın'ın yerel sorunları konusunda bilgiler verip, geçen dönem hazırlanıp vekillere teslime dilen 18 maddelik ilin acil sorunlarından oluşan konuları tekrar özetledi.
Baştuğ, milletvekillerinden acil olarak sırasıyla Aydın-Denizli çevre yolu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı birimlerini oluşturan Bağ-Kur ve SSK binalarının daha sağlıklı bir mekana taşınması, Çine ve İkizdere Barajlarının bir an önce tamamlanması, jeotermal enerji ve doğalgaz konularında adım atılması, Çine-Aydın Demiryolu projesinin tamamlanması, tarıma dayalı OSB'lerin kurulması, Aydın-Muğla ve Denizli'yi kapsayan Stratejik Bölge Kalkınma Ajansı Merkezi'nin Aydın'da bir an önce tesis edilmesi, Tralles ve Nysa Antik Kenti kazı ödeneklerinin artırılması, Aydın merkez Veysi Paşa ve Köprülü mahallesinin bazı bölümlerinin Turizm Yenileme Bölgesi ilan edilmesi konusunda Aydın milletvekillerinden yardım istedi. Sırasıyla konuşan AYSO Başkanı Ercan Çerçioğlu, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Aydın Akyüzlü, Aydın Ziraat Odası Başkanı Roza Posacı, Ziraat Odası Meclis Başkanı Nuri Çayırlı da ilin acil çözüm bekleyen konuları hakkında vekillere bilgi verdiler. Aydınlı işadamları adına konuşan Aydın Sanayi Odası Başkanı Ercan Çerçioğlu, genç ve sağlıklı olan kimseye yeşil kart verilmemesini isteyerek Herkes işsizlik sorunundan söz ediyor. Ancak bir çok işadamı çalıştıracak işçi bulamıyor. Maalesef herekse birer yeşil kart verilmiş. Bu kartı sahip olanların çoğunluğu genç ve sağlıklı olmasına rağmen çalışmak istemiyor. Harçlık çıkarmak için çalışanlar da işverene yeşil kartı iptal olacağı için sigorta yapmaması konusunda şart koşuyor. Ve harçlığını çıkardıktan sonra da yeşil kart sahiplerinin bir çoğu işi bırakıp gidiyor. Bize göre insanları tembelliğe iten bu yeşil kart uygulamasının yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor dedi. Daha sonra konuşan Aydın Milletvekilleri ise 10 Eylül 2007 tarihinde ve dün akşam kendilerine aktarılan sorunların çözümleri konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdiler. Toplantının kapanışında konuşan Aydın Valisi Mustafa Malay, katılımın az olmasının kendilerini de üzdüğünü ifade ederek bu tür toplantıların kurultay şekline gerçekleştirilmesini istedi. Vali Malay nüfusun yüzde 50'sinden fazlasının tarımla geçindiği Aydın'da en önemli sorunların başında kuraklık ve buna bağlı olarak susuzluğun geldiğini belirterek, özellikle baraj ve gölet yapımı konusunda tüm imkanların seferber edilmesini istedi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.