AYDIN GÜNDEM YİNE ÇAMURA BATTI

AYDIN GÜNDEM YİNE ÇAMURA BATTI

​ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINI RANTÇILIK İLE SUÇLADILAR. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TARIM ARAZİSİ DÜŞMANI MI?

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

Aydın Gündem Gazetesi yalan ve yanlış haberlerine bir yenisini daha ekledi. “Vurgunun yeni adresi imar” başlığıyla bugün yayınlanan haberde Söke Belediyesince 2013 yılında yapılmış bulunan bir imar değişikliğinin mahkemece iptal edilmesi üzerine Aydın BŞB tarafından mahkeme kararına uyulması akabinde yeni imar planı yapılması vurgun olarak nitelendirildi. Haberde, Topuklu Efe olarak bilinen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve imar daire başkanı hedef alındığı görüldü.

Bu iddiaları ortaya atanlara sormak istiyoruz!

Bu değişiklik imar komisyonundan oybirliği ile çıktığına göre; Bu değişiklikte rant varsa, komisyondaki herkes rantçı mı? Değişiklik; Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisindeki tüm CHP, MHP ve AKP’li üyelerin oybirliği ile geçtiği halde  mahkeme kararlarına uymak ne zamandan beri rantçılık oldu?

Aydın Gündem’in asıl bombası ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı rantçılık ile suçlanması oldu. Haberde; tarla vasfındaki arazilerin plan üzerinde sarı ile boyanarak imara açıldığı iddia edildi. İmar planları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sarıya boyanmış ve imara açılacak yerler 1|100000 ölçekli haritada Bakanlıkça belirlendiğini bilmedikleri için büyük bir hataya imza atmış oldular. Bilgisizlikleri nedeniyle adeta çamura batan site yetkilileri komik duruma düştüler.

Site yetkililerinin iddia ettiği gibi; Söke Belediyesi ya da Aydın BŞB’nin bu konuda yapmış olduğu bir işlem bulunmuyor. Dolayısıyla Aydın Gündem isimli internet gazetesi Bakanlığa karşı işlem yapılması amacıyla yetkilileri ve cumhuriyet savcılarını göreve çağırmış oldu. Şimdi gözler ilgili ve yetkili mercilere çevrildi. Tarım arazilerini sarıya boyayarak imara açan Bakanlık hakkında ne işlem yapılacak kamuoyu merak ediyor.

Yaptığımız araştırmada gördük ki, bahse konu sarı lekeli Çevre Düzeni Planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanmış ve yine Bakanlık tarafından 09.03.2011 tarihinde Denizli ve Muğla ile birlikte onaylanmış. Adı geçen web sitesinde açıklayacağız denilen sarı lekeler ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğünün web sitesinde 4 yıldır açıkça ilanda olması da güldürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.