Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka:

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka:

“AYDIN ESNAFI KENDİSİNİ TURİZME GÖRE GELİŞTİRMELİ” -“TURİZMDE PAZARLAMA ÇOK ÖNEMLİ”


█ Gerçek Gazetesi
Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Aydın"ın antik kentler ve tarihi kazılarda atılım içerisinde bulunduğunu belirterek, “Aydın esnafı ve kenti turizmden pay almak istiyorsa kendisini turizme göre geliştirmeli. Turizmde pazarlama çok önemli” dedi.
Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Aydın"da Farabi Sokak üzerinde bulunan Gümrükönü Hanı, Alihanoğlu İsmail Türbesi ve Nasuhpaşa Hanı"nda restorasyon çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Aydın esnafının bu bölgede oluşacak olan turizm potansiyelinden pay alabilmesi için kendisini turizme göre ayarlaması gerektiğini ifade eden Aktakka, “Aydın esnafı ve kenti turizmden pay almak istiyorsa kendisini turizme göre geliştirmeli. Turizmde pazarlama çok önemli. Burada sadece devlete görev düşmüyor. Turizmden pay almak için devlet ile birlikte halkında çalışması gerekiyor. Önümüzdeki aylarda Aydın"ı yurtdışında temsil edeceğiz. Almanya ve Avusturya"da düzenlenecek fuarlara katılacağız” dedi.
Kuşadası"nda faaliyet gösteren KOMER"in sadece Aydın"da değil, İzmir ve Denizli"ye de girdi sağlayacağını ifade eden Aktakka, “Turizmden pay alabilmek için öncelikle ürün sunmamız gerekiyor. Aydın olarak büyük bir atılım içerisindeyiz. İlçelerde tarihi kentlerimizin restorasyonu devam ediyor” şeklinde konuştu.
VALİ AL: “AYDIN ATILIM İÇİNDE”
Aydın"ın her konuda atılım içinde olan bir il olduğunu söyleyen Aydın Valisi Kerem Al ise şöyle konuştu: “Aydın, bereketli topraklarıyla 20"den fazla uygarlığa ev sahipliği yapmış. Aydın"a ilk geldiğim gün Menderes Nehri"ni atık su taşıyan bir nehir olmaktan çıkarmamız gerektiğini düşündüm. Bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Yaptığımız çalışmalar turizme de katkı sağlayacaktır”
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.