Aydın incirinin AB tescil başvurusuna Bakan Çelik'ten tebrik

Aydın incirinin AB tescil başvurusuna Bakan Çelik'ten tebrik

Aydın incirinin AB tescil başvurusuna Bakan Çelik'ten tebrik

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken’in Aydın İnciri AB Tescilini birlikte almaya gitme önerisini memnuniyetle karşıladı. Ayrıca bu olumlu gelişmeye de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de destek vererek tebrik etti.
Aydın Ticaret Odası’nın (AYTO) başvurusu ile Türkiye’nin Avrupa Birliği tescilli ikinci ürünü olması yolunda son aşamaya gelinen Aydın İnciri’ne Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’ten destek geldi. Hafta sonu Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası arasındaki kardeş oda protokolü için TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Afyon’a giden Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile görüştü.
BAKAN ÇELİK’İ DAVET ETTİ
11 Aralık 2015 günü tescil başvurusuna yapılabilecek itirazların sona ermesinin ardından Aydın İncirinin AB tescili kesinleşme aşamasına gelirken, Şubat ayı içerisinde tescilin belgesi verilmesi bekleniyor. Belge için Brüksel’e gidecek Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Bakan Çelik’e belgeyi almayı birlikte gitme davetinde bulundu. Bu davete sıcak baktığı ve memnuniyetle davete kabul edeceğini belirttiği öğrenilen Bakan Çelik, Hakan Ülken’e bu girişimleri nedeniyle tebrik etti.
‘BİZİ ŞEVKLENDİRDİ’
Hakan Ülken Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile yaptığı görüşmeyle ilgili, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik ile Avrupa Birliğindeki odamıza ait olan Aydın İnciri tescil belgesini almak için Brüksel’e birlikte gitmeyi konuştuk. AB Tescili ile ilgili bakanımızın tebriği bizi daha bir şevklendirdi. Davetimize de kendisi memnuniyetle karşıladı. İnşallah tescil belgemizi Brüksel’de bakanımız ile birlikte alırız” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.