Aydın İŞKUR Türkiye birincisi oldu

Aydın İŞKUR Türkiye birincisi oldu

İŞKUR Aydın İl Müdürlüğü, geçen yılki çalışmalarında sağladığı yüzde 98’lik başarıyla 30 büyükşehir arasında Türkiye 1’inciliğini elde etti.

Aydın’ın işgücü, istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacını tespit etmek veya ettirmek, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları ile işletmelerde yapılacak mesleki eğitim ve istihdam konularında etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla yerel düzeyde politikalar oluşturmak, plan yapmak ve kararlar almak, ilgili kurum ve kuruluşlara görüş ve önerilerde bulunmak için çalışmalar yürüten İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2015 yılı 1. Olağan Toplantısı Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi başkanlığında yapıldı. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, ADÜ Meslek Yüksek Okulları Koordinatörü Doç. Dr. Mennan Yıldım, İŞKUR Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi, ilgili kamu kurum ve kuruluşları idarecileri, meslek odaları ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısının açılışında konuşan Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, gelişmekte olan ülkelerde yaşanan en büyük sorununun işsizlik olduğunu söyledi. İşsizliğin sadece bireyle sınırlı kalmayarak toplumsal bir sorun haline dönüşebildiğine dikkat çeken Çiftçi, “Özellikle eğitimli iş gücünün istihdamın dışında kalması önemli bir sorun olarak ortaya çıkıyor. Bu sorunun önlenmesinde de en büyük görev devletin kurumlarına ve gelişmiş özel sektöre düşüyor. Özellikle eğitimli iş gücünün istihdama kazandırılmasında istihdam ve mesleki eğitim kurullarının önemli bir rol üstlendiğini düşünüyorum. Bu kurullar işsizlik ve istihdam sorununun çözümü noktasında yerel ve ulusal boyutta katkılar sağlıyor. Bu amaçla oluşturulan Aydın İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun geçmiş dönemlerde olduğu gibi 2015 yılı boyunca da başarılı çalışmalar gerçekleştireceğine inanıyorum” dedi.
Aydın İŞKUR’un Türkiye birincisi olmasına katkı sağlayan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyelerine teşekkür eden İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi de, “İŞKUR Aydın İl Müdürlüğü olarak 2014 yılı içerisinde yaptığımız çalışmalarda yüzde 98’lik başarı yakaladık. Bu başarımız Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü’nün Ankara’daki hizmet binasında düzenlenen Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürleri Toplantısı’nda ön plana çıktı. İŞKUR İL Müdürlüğümüz, 2014 yılı hedeflerinde Grubunda ve 30 Büyükşehir Belediyeleri arasında 1. sırada yer almıştır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik, İl Müdürlüğümüzü takdir belgesiyle onurlandırdı. Biz bu başarıyı tek başımıza elde etmedik. Başta Aydın Valiliğimiz olmak üzere İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyesi kamu kurumları, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyorum. Elde ettiğimiz bu başarıyı korumak ve Aydın’ı daha da üst seviyelere taşımak için çalışmalarımızı birlikte sürdüreceğiz” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.