Aydın İstihdam Fuarı açıldı

Aydın İstihdam Fuarı açıldı

Aydın İstihdam Fuarı açıldı

Bu yıl 6.’sı düzenlenen Aydın İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı düzenlenen törenle açıldı. Aydın Kent Meydanında 31 Mart-01 Nisan 2017 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak fuara 70 firma katılım sağlarken, vatandaşlar fuara yoğun ilgi gösterdi. Açılışta Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi Oda Müziği Grubu fuara katılanlara müzik ziyafeti çekerken, Aydın Anadolu Teknik Lisesi Halk Oyunları ekibi de izleyicilere zeybek gösterisi sundu. Törende 2016 yılında İşkur aracılığı ile istihdama verdiği desteklerden ötürü başarılı olan işletme sahiplerine plaket verildi.

 

Fuarın açılışına, İşkur Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak, Aydın Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, Aydın İşkur İl Müdürü Rahmi Terzi, kurum müdürleri ve daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

İşkur İl Müdürü Rahmi Terzi öğrencilerin bu fuarı en iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiğine dikkat çekerek, “Doğru kişiyi doğru işe yönlendirmek işverenin ihtiyacı olan nitelikli elemanı bulabilmesi çalışacak kişinin de kendisini en iyi şekilde ortaya koyabileceği işle buluşturmak bizim en temel görev ve hedeflerimizdendir. Burada öğrenci kardeşlerime bir çağrım var. Değerli öğrenci kardeşlerim, bugün istihdam fuarımıza Aydın’dan 70 tane firmamız katılmaktadır. Bunlar Aydınımızın en büyük sanayi kuruluşları ve Aydınımızın en büyük turizm şirketleridir. 20’ye yakın Aydın’ın en büyük turizm şirketi burada bulunuyor. Bunlarla bizzat görüşmenizi istiyorum” dedi.

 

İşkur Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak, Aydın’ın 25 bin kişilik istihdam taahhüdü sözünü yerine getireceğine inancının tam olduğunu ifade etti. Kabak, “Biz Türkiye olarak 2017 yılında 2 milyon kişilik bir artı istihdam hedefiyle yola çıktık. Ve çok şükür ki ilk periyottaki rakamlara baktığımızda an itibarı ile 400 binin üzerin bir artı istihdamı bu ülke sanayicisi bu ülke ticaret erbabı bu ülkenin esnafı bu ülkenin girişimcisi gerçekleştirmiş durumda. Ve az önce sayın müdürümüzün ifade ettiği Aydın olarak bu çorbada 25 bin kişilik taahhüt söz konusu ve anladığım kadarıyla 6 bin kişilik bir rakamda şu anda yakalanmış durumda. Bir Aydınlı olarak bu 25 bin kişilik taahhüdün çok kolay bir şekilde tutturulacağına olan inancım tam. Aydınlı işverenimiz açısından kurum kuruluşlarımız açısından hakikaten inancım tamdır” dedi.

 

Aydın Vali Yardımcısı Abdullah Aslan ise “ Hükümetimizde son zamanlarda özellikle istihdam seferberliği adı altında çalışma ve çalıştırma konusunda iş hayatımızda önemli hamleler yapmaktadır. O yüzden bizde bu fırsatları iyi değerlendirmeliyiz diye düşünüyorum” diye konuştu.

 

31 Mart-01 Nisan 2017 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak İstihdam Fuarı ile Aydın’da faaliyet gösteren işyerlerinin nitelikli işgücü ihtiyaçlarının karşılanması, işsizlerin durumlarına uygun iş bulmalarının sağlanması, iş arayan ve işverenlerin karşı karşıya getirilmesi, istihdamın arttırılması ve geliştirilmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.