Aydın Kızılay toplum liderlerini bilinçlendirecek

Aydın Kızılay toplum liderlerini bilinçlendirecek

Aydın Kızılay toplum liderlerini bilinçlendirecek

Türkiye Kızılay Derneği Aydın Kan Bağışı Merkezi tarafından Güvenli Kan temini programı kapsamında toplum liderlerine eğitim verilecek.
Efeler Kaymakamlığı toplantıc salonunda yarın saat 10.00’da düzenlenecek toplantı hakkında bilgi veren Türkiye Kızılay Derneği Aydın Şube Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci, “Türk Kızılayı Güvenli Kan Temininde yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmayı hedefleyen ‘Ulusal Güvenli Kan Temini Programı’nı Sağlık Bakanlığı’nın adına ve denetiminde 2005 senesinden bu güne kadar başarı ile yürütmektedir. Programın amacı ülke kan ihtiyacının tamamının gönüllü, düzenli, bilinçli ve karşılık beklemeyen bağışçılardan elde edilmesidir. Unutmamak gerekir ki ülkemizde her 15 saniyede 1 kişinin kana ihtiyacı olmaktadır. Kan ihtiyacının ne kadar önemli olduğunu zaman zaman hepimiz yaşayarak öğreniyoruz. Bu zorluğu aşmanın tek yolu, toplumsal duyarlılığımızın artmasıdır. Bu amaçla Ege Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü olarak sorumluluk sahamızda yeni bir farkındalık hareketi başlatıyoruz. Millet olarak kenetlenme ve dayanışma içinde olmanın en güzel örneklerinden birini sayın valilerimizin ve kaymakamlarımızın önderliğinde il ve ilçelerde düzenlediğimiz ‘Toplum Liderlerinin Bilinçlendirilmesi’ çalışmaları ile ortaya koyuyoruz” dedi.
İlgili tüm kesimleri eğitime davet eden Pekmezci, “Ülkenin ihtiyacı olan kan ve kan ürünlerinin karşılanması amacıyla yürüttüğümüz çalışmalara, verdikleri desteğin devam etmesi ve yeni hayatların kurtarılmasını sağlayacak yeni kan bağışçılarının kazanılması amacıyla, tüm toplum liderlerinin harekete geçeceği toplantılarımızın bir yenisini Sayın Kaymakamımız İzzettin Sevgili başkanlığında Efeler ilçemizde gerçekleştiriyoruz. Efeler ilçesinin tüm kanaat önderlerinin katılacağı toplantıda, Türk Kızılayı Aydın Kan Bağışı Merkezi müdürü Dr. Rıdvan Şenol tarafından, Güvenli Kan Temini Programı ve Aydın ilinde halen kan aramak zorunda kalan hasta ve hasta yakınlarının mağduriyetinin giderilmesi için yapılacak çalışmalar hakkında, toplum liderlerine bilgi verilecek ve destekleri istenecektir. Ülkemizin kan ihtiyacının karşılanması ancak toplumun tüm kesimlerinin desteği ile çözülecek toplumsal bir sorundur” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.