Aydın Milletvekili Ali Gültekin KILINÇ  AYSO’ yu  ziyaret etti.

Aydın Milletvekili Ali Gültekin KILINÇ AYSO’ yu ziyaret etti.

Aydın Milletvekili Ali Gültekin KILINÇ AYSO’ yu ziyaret etti.

Aydın Sanayi Odası ‘ heyetinde yer alan Yönetim Kurulu Başkanı  Mehmet Yunus ŞAHİN,  Başkan Yardımcıları Merve Alpargun ALTINTAŞ, Salih Fahlioğulları, Yönetim Kurulu üyesi  Sinan YILMAZ , Meclis Üyesi Gökhan MARAŞ, Milletvekili Ali Gültekin KILINÇ ’ı karşıladı.

KILINÇ, 11 Ekim 2014 tarihinde Ekonomi Bakanı Nihat ZEYBEKÇİ’ nin katılımıyla gerçekleşen 1.Aydın Ekonomi Zirvesinin Aydın’ daki tüm kesimler için iyi bir başlangıç olduğunu, zirvede tarım, sektörel teşvik, enerji, lojistik, turizm, eğitim, sağlık ve ihracat konularında yapılan sunumlar da belirtilen taleplerin özellikle bölgesel kalkınmaya yönelik olması sebebi ile  Bakanlığın buna daha çok önem verdiğini belirten KILINÇ, “Bölgemizden, hatta Aydınlıyım diyen  Sayın  Bakanımız bizim için bir şanstır. Kendisi ilimiz ve bölgemiz için gerçekleştirilecek yatırım ve projelerde her zaman ilimiz ve bölge milletvekilleri ile değerlendirmeler yaparak birlik ve beraberlik içinde hareket etmektedir. Zirve de katılımcı tüm kurum ve kuruluşların  birlikte hareket etmesi  zirvenin başarısını arttırmıştır. Bakanımız tarafından da belirtilen ve Bakanlığımızca üstünde tekrar çalışma yapılacak teşvik konularının hep beraber takipçisi olmalıyız ” Dedi.

AYSO Başkanı Mehmet Y. ŞAHİN, “İlimiz, yerel kaynaklarının özellikle tarım ve enerji potansiyelinin  mutlaka ekonomiye kazandırmalıyız. Ülkemizde, Tarım ve enerjinin (jeotermal ve güneş enerjisi) içi içe geçmiş şekli ile bu kadar  elverişli bir şekilde kullanılabileceği başka bir il veya bölge yok. Eğer bölgesel kalkınma ve bölgesel entegrasyonu hedeflemişsek  Aydın’ın tarım ve enerjisi en verimli şekilde kullanmalıyız. Bu kullanıma hazır değerler bölge kalkınmasının ilk itici kuvvetini oluşturacaktır. Bu amaçla, yapılacak tüm teşvik ve yasal düzenlemelerin merkezine Aydın’ın Tarım ve Enerji potansiyeli koymalıyız ve bölgesel ekonomik gelişime buradan başlamalıyız.   Bu konuda zaman geçirmeden özellikle tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgelerinin kurulması hususunda yatırımcının önünü açacak  teşvik ve yasal düzenlemeler getirilmesi için çalışmalıyız” dedi ve ziyaretinden dolayı aydın Milletvekili Ali Gültekin KILINÇ’ a teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.