Aydın NASA'ya bağlanarak bir ilki gerçekleştirdi

Aydın NASA'ya bağlanarak bir ilki gerçekleştirdi

Aydın NASA'ya bağlanarak bir ilki gerçekleştirdi

Aydın Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ile canlı bağlantı kurarak bir ilki gerçekleştirmenin heyecanını yaşadı.
Aydın Sosyal Bilimler Lisesi Fizik Öğretmeni Gülçin Savaşal Öge ve Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni Yusuf Onur Öge öncülüğünde NASA ile canlı bağlantı kuran öğrenciler binlerce kilometre uzaktan ABD Ulusal Havacılık ve Uzay İdaresi (NASA)’ya ait Jet Propulsion Laboratory’nin bulunduğu California Institute of Technology Üniversitesinden Dr. Umut Yıldız ve İngiltere Oxford Üniversitesinden Dr. Selçuk Topal adlı Türk Astronomi Bilim adamlarıyla e-konferans yöntemiyle keyifli, heyecanlı bir canlı bağlantı gerçekleştirildi.
Aydın Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Selma Ural, “Aydın ilini temsil eden iki okuldan biri olarak bu çalışmayı Fizik Öğretmenimiz Gülçin Savaşal Öge rehberliğinde öğrencilerimiz ile birlikte gerçekleştirdik. Okulumuzdaki öğrencilerimizin eşit ağırlık ve sözel alanda eğitim almalarına rağmen, fen bilimleri alanında böyle bir konuya ilgi göstermeleri bizi sevindirdi. Böyle bir çalışmayı gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyum” dedi.
Aydın Sosyal Bilimler Lisesi Fizik Öğretmeni Gülçin Savaşal Öge de, “Eylül ayında, Süleyman Demirel Üniversitesinde gerçekleştirilen ‘Gökyüzü Farkındalığı’ adlı çalıştayda görev aldım. Çalıştayda edindiğim bilgiler ve deneyimler benim astronomi bilimine olan ilgimi daha da arttırdı. Birikimlerimi Aydın’a, çalıştığım okula ve öğrencilerime aktarma isteği uyandırdı. Bu bağlamda Astronomi ve Bilimde Kariyer e-Konferanslarına başvurdum. Bu konferanslar Astronomi Bilimini ülkemizin genç nesli arasında yaymak, sevdirmek ve bu işe ilgi duyan / duyabilecek kişilere ulaşarak ülkemizi bu bilim dalında gelecekte daha da iyi yerlere taşımak hedeflenmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın da desteklediği bu çalışmayla Aydın’da bir ilki başararak NASA ile canlı bağlantı kurduk. Görev yapmış olduğum Aydın Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin yoğun ilgisi beni mutlu etti. Öğrencilerimizden Özlem Ertürk, Toprak Altan, Ramazan Öztürk, Çetin Çetiner, Simay Irak, Meryem Köten, Tunahan Sefa Aydın, Mine Koçoğlu başta olmak üzere birçok öğrenci, Türk bilim insanlarına merak ettikleri soruları yöneltti. Bu çalışmaları destekleyen ve yardımını esirgemeyen Okul Müdürümüz Sayın Selma Ural’a, konferansın teknik altyapısını hazırlayan okulumuz Bilişim Teknolojileri Rehberi Mehmet Murat Uçar’a, öğretmen arkadaşlarıma ve yoğun katılımlarından dolayı tüm öğrencilerime teşekkür ederim” diyerek, başka projelerle çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.