Aydın organ bağışında ilk 10 il arasında yer alıyor

Aydın organ bağışında ilk 10 il arasında yer alıyor

Aydın organ bağışında ilk 10 il arasında yer alıyor

Aydın’da İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamından Atatürk Kent Meydanında stantlar açılarak halk bilgilendirildi.
Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü organizasyonunda Efeler İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli ve Efeler Toplum Sağlığı Merkezi personeli açılan stantlarda organ bağışının önemi konusunda halkı bilgilendirdi. Organlarını bağışlamak isteyen vatandaşların bağışları kabul edildi. İl Sağlık Müdürlüğü, Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, Efeler İlçe Sağlık Müdürü, Sağlık Müdürlüğü personeli ve çeşitli sivil toplum kuruluşları çalışmalara destek vererek organ bağışına destek oldu.
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en önemli sağlık sorunlarından biri tedavisinin sadece organ ve doku nakli ile mümkün hastalıklar olduğunu dile getiren İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Kasım Çetin, "Hastaların yaşam süresi ve kalitesinde, ülke ekonomisi ve iş gücünde ağır kayıplara yol açan söz konusu organ yetmezlikleri önemli bir sağlık sorunu olarak gündemdeki yerini korumaktadır. Organ bağışı sayısını artırmak ve halkın organ bağışı bilincini geliştirmek amacıyla her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında ’Organ Bağış Haftası’ etkinlikleri yapılıyor. Sağlık Bakanlığının Türkiye Organ ve Doku Bağışı Bilgi Sistemi verilerine göre ilimiz organ bağışı konusunda geçen yıla kadar Türkiye genelinde 31. sırada yer alırken, bu yıl Sağlık Müdürlüğü olarak hedefimiz olan ilk on il arasında yer alıyoruz. Yaptığımız çalışmaları sadece organ bağışı haftasıyla sınırlamıyoruz. Bu konuda tüm yıl özverili bir şekilde çalışıp emek veren personelimize ve organlarını bağışlama duyarlılığını gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Ayrıca organ bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımızın; İl Sağlık Müdürlüklerine, Devlet Hastanelerine, Özel Hastanelere, Organ ve Doku Bağışı Koordinatörlüğüne, Toplum Sağlığı Merkezlerine ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerine başvuruda bulunmalarının yeterli olduğuna belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.