Aydın Otizm ve Aile Destek Merkezi diğer illerin dikkatini çekiyor

Aydın Otizm ve Aile Destek Merkezi diğer illerin dikkatini çekiyor

Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 27 Haziran 2014 tarihinde resmi açılışı yapılan ve Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Otizm ve Aile Destek Merkezi, Manisa’dan gelen misafirlerini ağırladı.

Manisa Sağlık Müdürlüğü, Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü, Manisa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Manisa Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Eğitim Araştırma Merkezi, Celal Bayar Üniversitesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi temsilcilerinden oluşan 15 kişilik ekip, Otizm ve Aile Destek Merkezinde yapılan çalışmaları yerinde görüp değerlendirmek üzere Aydın’a geldi. Toplantıya Manisa ilini temsilen İl Sağlık Müdür Yardımcısı Erdal Çil, Halk Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürü Yasin Doğrusoy, Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Guljan Dönmez, Şef Sibel Görgün, Psikolog Özlem Demirci ile Aydın Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Aslı Candal, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Şube Müdürü Uzm. Dr. Şeniz Karademir, Dr. Şakir Bozdağ ve birimde çalışan personeller katıldı.
Otizm Spektrum Bozukluğu hakkında yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi edinmek, farkındalığın ve duyarlılığının artırılması amacıyla her iki ilin yaptıkları çalışmaların paylaşılmasının amaçlandığı ziyarette, misafirlere Otizm ve Aile Destek Merkezinin tanıtımı yapıldı. Otizm ve Aile Destek Merkezi’nin Sağlık Bakanlığı’na proje olarak sunulması, pilot il olarak Aydın ve 5 ilin seçilmesi, merkezin kuruluşundan itibaren yapılan çalışmalar, projenin işleyişi, aileler ile yapılan işbirliği ve planlamalar hakkında bilgi verildi. Aydın’da Dünya Otizm Farkındalık Gününde yapılan çalışmalar ile ilgili tecrübeler paylaşılarak, iki il arasında görüş alışverişinde bulunuldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.