Aydın Sağlık-Sen 250 bin üye için çalışmalarını sürdürüyor

Aydın Sağlık-Sen 250 bin üye için çalışmalarını sürdürüyor

Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, Sağlık-Sen’in belirlediği 250 bin üye hedefi doğrultusunda çalışmalara tüm hızıyla devam ettiklerini belirtti.

Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Baki Karaer ve Sağlık-Sen Aydın Şube Yönetim Kurulu üyeleri, Sağlık-Sen Genel Merkezi’nin belirlediği “250 bin üye” hedefi doğrultusunda Aydın ili genelinde tüm sağlık kuruluşlarını ziyaret ediyor. Bir yandan 250 bin üye hedefine ulaşmak için yoğun çaba harcayan Sağlık-Sen Şube Başkanı Karaer ve yönetim kurulu üyeleri, diğer taraftan ise sağlık çalışanlarının sorunlarını yerinde dinliyor.
Son günlerde devlet memurları kanununda yapılacak değişiklikle ilgili gündeme getirilmeye çalışılan konuları değerlendiren Sağlık-Sen Şube Başkanı Baki Karaer, “İş güvencesi bizim kırmızı çizgimizdir. Toplu sözleşmede çok sayıda kazanım elde ettik. Yıpranma payı konusunda da çalışma yapılması kararı aldırdık. Konuyla ilgili olarak bu ay içinde ilk çalışma yapılacak. Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması da öncelikli taleplerimizden birisi. Zor şartlarda görev yapan sağlık çalışanlarımız yıpranma payını fazlasıyla hak ediyor. Toplu sözleşmede karar aldırdık, konuyla ilgili ilk çalışma bu ay içinde yapılacak. Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmaması sağlık çalışanlarının emekliliklerinde mağduriyetlerine yol açıyor. Bu adaletsizliğin giderilmesi için de ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması gerekiyor. Aile hekimliği sisteminin yeniden düzenlenmesi gerekiyor. 2016 yılının, aile hekimlerinin sorunlarından kurtulduğu, ruhuna uygun olarak yeniden düzenlendiği, nöbet mecburiyetinin kalktığı bir yıl olsun” dedi.
“EMEĞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”
Memur-Sen’in 1 milyon, Sağlık-Sen’in ise 250 bin üye hedefi için çalışmaların devam ettiğine işaret eden Baki Karaer, Sağlık-Sen teşkilatının elde edilen kazanımlarını sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına anlatarak, kazanımlarına sahip çıktığını kaydetti. Kazanımlara sahip çıkmanın önemine dikkat çeken Karaer, “Sağlık-Sen Genel Merkezimiz ve Sağlık-Sen teşkilatları sahada çalışıyoruz. Sağlık-Sen olarak, sağlık çalışanlarımızdan aldığımız güçle kazanımlara imza atıyoruz. Kazanım elde etmek kadar, sahip çıkmak ve üyelerimiz ile çalışan arkadaşlarımıza anlatmak da önemli. Emeğimize sahip çıkarak, mücadelemizi sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.