Aydın sağlıkta nasibini alamıyor

Aydın sağlıkta nasibini alamıyor

Aydın sağlıkta nasibini alamıyor

Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Metin Aydın, Aydın’ın sağlıkta en az pay alan illerden bir tanesi olduğunu belirtti.
Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu düzenlediği “Türkiye ve Aydın Sağlık Ortamı” konulu toplantıda sağlık alanında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Toplantıya Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Metin Aydın ve Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
Hükümetin izlediği sağlık politikalarını eleştiren Dr. Metin Aydın, devletin sağlık harcamaları her geçen gün azalırken vatandaşın sağlık harcamalarının ise her geçen gün daha da arttığını savundu. Sağlık alanında yapılan yatırımların yetersiz olduğunu öne süren Aydın, “Hükümet 2013 yılında 60 milyar TL sağlık bütçesi üzerinden harcama yaptı. Aydın, bu bütçeden sadece 14 milyon TL’lik bir pay alabildi. Aydın, Türkiye genelinde devletin sağlık bütçesinden en az pay alan 4 ilden bir tanesidir. Buda Aydın’ın sağlık yatırımları konusunda nasibini alamadığı anlamına geliyor” dedi.
“SAĞLIKÇILARDA MAĞDUR”
Sağlık hizmetlerini yetersizliğinden vatandaşlar gibi hekimler ve sağlık personellerinin de mağdur olduğunu öne süren Aydın, “Mevcut sistemde vatandaşlarımız gibi biz hekimler ve sağlık çalışanlarının da sağlık problemleri en üst düzeyde. Sağlık sisteminde giderilemeyen aksaklıklar nedeniyle ülkemiz genelinde olduğu gibi Aydın’da da hem vatandaşlarımız ve hem de sağlık çalışanlarımız sağlıklarını kaybediyor” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.