Aydın şehidine ağlıyor

Aydın şehidine ağlıyor

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde devam eden operasyonlar sırasında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Uzman Çavuş Kenan Karabacaklı'nın, Aydın Karacasu ilçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü.

Dün akşam saat 22.25’te Diyarbakır’da süren operasyon sırasında ağır yaralanarak şehit olan Uzman Çavuş Kenan Karabacaklı’nın, şehit olmadan kısa süre önce kardeşi Kemal Karabacaklı ile görüşerek sağlığının iyi olduğunu söylediği öğrenildi. Acı haberin 01.00 sıralarında aileye Kaymakam Yavuz Gül ve Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Okan Öztürk tarafından verildiği belirtildi. İlçe Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı’nın sabah erken saatlerde taziye ziyaretinde bulunurken, cenaze töreni için görüşme yaptı. Acılı baba Avni Karabacaklı’dan ikindi namazı için bilgi alan Başkan Büyükyapıcı'nın, yağışlı hava nedeniyle evin avlusuna ve mezarlıkta çadır kurdurduğu öğrenildi.

4 AY ÖNCE EVLENMİŞTİ
Ankara’da görevliyken geçici görev için Diyarbakır’a giden Şehit Uzman Çavuş’un 15 Ağustos 2015’te Gülşah Karabacaklı ile evlenerek dünyaevine girdiği öğrenildi.
Askerlik görevini Şırnak’ın Uludere ilçesinde yapan ve 2008 yılındaki Güneş Operasyonundaki başarısı ile askeriyede kalması sağlanan 28 yaşındaki Kenan Karabacaklı’nın 7,5 yıllık görev süresince üstlerinden hep takdir gördüğü belirtildi. 15 Ağustos 2015 günü Gaziantepli 2 yıllık Muhasebe bölümü mezunu Gülşah Karabacaklı ile evlenerek, görev yeri Ankara’da ikamet ettiği öğrenildi. 40 günlük görev için Diyarbakır’a giden Kenan Karabacak’ın 5. gününde şehit olduğu ifade edilirken, eşinin ise ailesinin yanına Gaziantep’e gittiği belirtildi.

CENAZESİ İKİNDİ NAMAZINDAN SONRA
Anne Meryem ve baba Avni Karabacaklı’nın zorlukla ayakta durduğu görülürken, sağlık ekipleri bir an olsun yanlarından ayrılmadı. Geçimini özel bir firmada süt toplama aracı sürerek sağlayan acılı baba Avni Karabacaklı ile Karacasu Belediyesi Fen İşleri’nde kaynakçılık yapan kardeş Kemal Karabacaklı ise taziye ziyaretine gelenleri karşılayarak taziyeleri kabul etti. Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit düşen Aydınlı Uzman Çavuş Karabacaklı'nın cenazesi öğleden sonra Karacasu'ya getirilecek. İkindi namazından sonra düzenlenecek tören ile şehit Uzman Kenan Karabacaklı toprağa verilecek.

GENELKURMAY DUYURDU
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "03 Ocak 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonda saat 22.25’te, bir kahraman silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur" ifadesi kullanıldı. Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.