Aydın Sosyal Bilimler Lisesi LYS'de Türkiye 1. oldu

Aydın Sosyal Bilimler Lisesi LYS'de Türkiye 1. oldu

Aydın Sosyal Bilimler Lisesi, 2015-LYS’de Türk Dili ve Edebiyatı alanında devlet okulları arasında Türkiye 1.’si oldu.

İlk mezunlarını verdiği 2009 yılından beri öğrencilerini, hayallerini kurduğu üniversitelerle buluşturan Aydın Sosyal Bilimler Lisesi, 2015-LYS’de Türk Dili ve Edebiyatı alanında devlet okulları arasında Türkiye 1.’si olarak yeni bir başarıya imza attı.
Eğitim-öğretim hayatına başladığı 2004 yılından beri gerek akademik başarısı gerekse sosyal etkinlik ve projeleriyle adından sık sık söz ettiren Aydın Sosyal Bilimler Lisesi, T. C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı (ÖSYM)’nin açıkladığı istatistiklere göre 2015-LYS’de Türk Dili ve Edebiyatı alanında devlet okulları arasında Türkiye 1.’si, tüm okullar arasında ise Türkiye 2.’si olarak Aydın ilinin gurur kaynağı oldu. Okul ayrıca Coğrafya-1 puan türünde tüm okullar arasında Türkiye 11.’si, Coğrafya-2 puan türünde Türkiye 15.’si, Tarih alanında Türkiye 36.sı ve Felsefe Grubu ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanında Türkiye 73.sü oldu.
Mezunlarının büyük bir bölümünün Hukuk, Uluslararası İlişkiler, İşletme, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi gibi bölümleri tercih ettikleri ve geleceğin diplomat, yönetici ve hukukçularını yetiştiren Aydın Sosyal Bilimler Lisesinin başarıları bununla sınırlı değil. Öğrencilerinin eşit ağırlık olarak adlandırılan Türkçe-Matematik puan türünde önemli dereceler kaydettiği Aydın Sosyal Bilimler Lisesi, Türk Dili ve Edebiyatı alanında 2014 yılında Türkiye 4.sü, 2013 ve 2012 yıllarında devlet okulları arasında Türkiye 1.’si, 2011 yılında Türkiye 3.sü, 2010 yılında Sosyal Bilimler Liseleri arasında Türkiye 4.sü, 2009 yılında ise Sosyal Bilimler Liseleri arasında Türkiye 2.’si oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.