Aydın spor camiası Fenerbaçeye yapılan saldırıyı kınadı

Aydın spor camiası Fenerbaçeye yapılan saldırıyı kınadı

Fenerbahçe Futbol Takımını taşıyan otobüse hafta sonu yapılan silahlı saldırıyla ilgili olarak Aydın spor camiası da sessiz kalmadı.

Profesyonel liglerde Aydın’ın temsil eden takımlardan Aydınspor 1923, Nazilli Belediyespor ve Çine Madranspor Kulübü Başkanları Fenerbahçe’ye yapılan silahlı saldırıyı kınadı. Başkanlar tüm Türkiye’ye ve Fenerbahçe’ye geçmiş olsun dileklerini ileterek futbol terörünü de lanetledi. Fenerbahçe spor kulübüne yapılan saldırının Türk Futboluna yapıldığını ifade eden üç kulüp başkanı, Türk Futbolunun lekelenmeye çalışıldığını dikkat çekti.
“TERÖR ARTIK FUTBOLU DA VURMAYA BAŞLADI”
Fenerbahçe’ye yapılan saldırının bir terör saldırısı olduğunu ifade eden Aydınspor 1923 Kulüp Başkanı Murat Kalaycı bu olayın bir an önce aydınlatılması gerektiğini kaydederek, “Saldırıyı oldukça sert bir şekilde kınıyoruz. Bu bir terör saldırısıdır. Özellikle spor camiasında Fenerbahçe gibi Türkiye’nin köklü bir takımına yapılması çok ciddi anlamda konuyu önemli noktalara da getirmiştir. Bu olayın bir an çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. Saldırının planlı mı değil mi bunu tabiî ki de emniyet güçlerinin ortaya çıkarması gerekiyor. Terör artık futbolu da vurmaya başladı. Bu da ülkenin futbol anlamında kötüye gittiğinin açık bir göstergesidir. Bir an önce bu olayın aydınlatılmasını istiyoruz. Aydınspor 1923 camiası ve taraftarı olarak bu olayı kınıyoruz. Aydınspor 1923 camiası şimdiye kadar böyle çirkin bir saldırıyı benimsememiştir ve doğru bulmamıştır” dedi.
“TÜRK FUTBOLUNA YAPILMIŞ BİR SALDIRIDIR”
Fenerbahçe’ye yapılan silahlı saldırının ülke futbolunun imajını kötülediğini dile getiren Nazilli Belediyespor Kulüp Başkanı Nurettin Özkat da, “Yapılan saldırı tamamen Türk futboluna yapılmış bir saldırıdır. Bu anlamda Fenerbahçe kulübüne geçmiş olsun diliyoruz. Bu olayın Türk sporu adına yurt dışında kötü bir imaj oluşturduğunu düşünüyoruz. Bunu bu şekilde algılayıp bütün takımlarımızın yöneticilerinin, taraftarlarının farkındalık oluşturması gerekir. Ülkemizde oynayan yabancı futbolcuların hepsi bir tedirginlik içine girmişlerdir. Biz taraftarımıza bu konu da her zaman güveniyoruz ve taraftarımız da oynanan oyunun saha içinde kaldığını bilir. Nazilli Belediyespor taraftarı bu tür çirkin saldırıları hiçbir zaman tasvip etmemiştir” diye konuştu.
“BİR DAHA YAŞANMAMASINI ÜMİT EDİYORUZ”
Sporu bir şiddet aracı olarak değil sosyal bir aktivite olarak görmek gerektiğini öne süren Çine Madranspor Kulüp Başkanı Ali Örter de Türk futbolunda yaşanan şiddetle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Gençlerimizi ve insanlarımızı kahve köşelerinden spor kurtarıyor. Sporu bir aktivite, sosyallik anlamında bir olgu olarak görmek lazım. Bu tarz şeylerin yaşanmaması gerektiğini düşünüyoruz. Çine Madranspor Kulübü olarak bu olayda Fenerbahçe Kulübüne geçmiş olsun diyoruz. Böyle bir olayın Türk futbolunda bir daha yaşanmamasını ümit ediyoruz. Bu tür olaylar Türk futbolunu lekelemektedir ve dışarıdaki imajımızı da kötü bir hale getirdiğini düşünüyorum. Hem kardeşlik açısından hem dostluk açısından bundan sonra bu tür olayların yaşanmaması diliyor oynanan oyunun saha inde kalmasını istiyoruz”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.