AYDIN TABİP ODASI'NDAN VATANDAŞLARA 'BIÇAK PARASI' UYARISI

AYDIN TABİP ODASI'NDAN VATANDAŞLARA 'BIÇAK PARASI' UYARISI

AYDIN TABİP ODASI'NDAN VATANDAŞLARA 'BIÇAK PARASI' UYARISIAYDIN TABİP ODASI BAŞKANI TUNCAY ERDEMİR: - BIÇAK PARASI ALAN HEKİMLER, HEKİMLİK MESLEĞİNİN SAYGNLIĞINI ZEDELİYOR - BIÇAK PARASI İSTENEN KİŞİLER ODAMIZA MÜRACAAT ETSİN

Gerçek Gazetesi
Aydın'da son günlerde bazı hekimlerin ameliyat ettikleri hasta ve yakınlarından 'Bıçak parası' adı altında aldıkları gayri yasal ücret vatandaşları olduğu gibi mesleğini dürüstçe yapan hekimleri de rahatsız etmeye başladı. Geçen ay Nazilli'de bir hekimin bıçak parası adı altında aldığı gayri yasal para nedeniyle tutuklanmasının ardından vatandaşlarının bu konuda şikayetinin arttığı bildirildi. 'Genel Sağlık Sigortası' ile ilgili düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Aydın Tabip Odası Başkanı Tuncay Erdemir, bıçak parası adı altında alınan paraların dürüst çalışan hekimleri de rahatsız ettiğini ve hekimlik mesleğinin onurunu zedelediğini belirterek bu tür taleple karşılaşanların şikayetçi olmalarını istedi.
Bıçak parası ile ilgili soruları cevaplarken, üstü kapalı da olsa çeşitli adlar altında hasta ve hasta yakınlarından para istenmesinde devlet yöneticilerinin de payının olduğunu ima eden Aydın Tabip Odası Başkanı Tuncay Erdemir, Hekimlik, yıllarca emek verilmesi gereken ve sürekli eğitim gerektiren bir meslektir. Türkiye'nin bu özel insanlarını açlıkla çalıştırmaya kalkarsanız, bundan size hayır gelmez. Ülkeyi yönetenler bunları düşünerek hareket etmeli ifadelerine yer verdi. Bu arada Aydın'da hastanelerde çalışan hekimlerin sadece performans değerlendirmesi kapsamında döner sermayeden maaşlarının dışında yaklaşık 5 bin YTL'ye varan para aldıkları öğrenildi.
Bıçak parası ve değişik adlar altında para alan veya meslek etiğine aykırı davrandığı için soruşturma açılıp, meslekten men cezası verilen bir çok hekim bulunduğunu, ancak yasa gereği bunların açıklanamadığını kaydeden Aydın Tabip Odası Başkanı Tuncay Erdemir bu davranışları sergileyen meslektaşlarını 'Çürük elma' olarak nitelendirdi.
Son 3-4 yılda Aydın'da bu tür şikayetlerde ciddi artış olduğunu ve bu şekilde davrananların hekimlik mesleğinin saygınlığını zedelediğini ifade eden Erdemir, “Dün Söke'den bir dosya geldi. Gelecek olan 6-7 dosya daha var. Sağlık ortamının tüm bileşenlerinde bir temizlik harekatına başlanırsa, hepimizin mesleki saygınlığının artacağına inanıyorum. Türkiye'de 700 bin hekim var. Günlük ortalama 750 bin muayene 6-7 bin de ameliyat yapılıyor. Bıçak parası gibi konular bizleri rahatsız eden ve mesleki saygınlığımızı zedeleyen olaylar. Sağlık anayasal bir hak, hekimlik kutsal bir meslektir. Herksin mutlu olmasını diliyoruz. Aydın Tabip Odası'na kayıtlı 938 hekim var. Maalesef utanma duygusu ortadan kalkanlar ve hangi meslekten olursa olsun çeşitli yanlışlar yapabiliyor” sözlerine yer verdi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.