Aydın Ticaret Borsası Edirnelileri “Zeytinyağı” ile buluşturdu

Aydın Ticaret Borsası Edirnelileri “Zeytinyağı” ile buluşturdu

Aydın Ticaret Borsası Edirnelileri “Zeytinyağı” ile buluşturdu

Aydın Ticaret Borsası, “Zeytinyağı’nın Pazar Payının Arttırılması” projesi kapsamında Edirnelileri zeytinyağıyla buluşturdu.
İstanbul Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi ortaklığında Aydın Ticaret Borsası tarafından başvurusu yapılan, KOSGEB Başkanlığı tarafından desteklenen “Zeytinyağı’nın Pazar Payının Arttırılması” projesi kapsamında 20 ilde gerçekleşecek olan tadım ve tanıtım faaliyetlerinin yedincisi 23-24 Nisan tarihlerinde Edirne Margi Outlet AVM’de gerçekleştirildi.
Edirne Margi Outlet AVM’de gerçekleşen zeytinyağı tadım ve tanıtım etkinliğine Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Ülgen, Meclis Üyelesi Mustafa Akdam ve Rıza Uyar, Proje ortaklarından İstanbul Ticaret Borsası’nı temsilen Meclis Üyesi ve Zeytinyağı ve Prina Yağı Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Osman Berberoğlu katılım sağladı.
Edirnelilerin yoğun ilgi gösterdiği zeytinyağı tadım ve tanıtım etkinliğinde Uluslararası Zeytin Konseyi (International Olive Council / IOC) tarafından akredite olan Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli Başkanı Burcu Keser ve Tadım Uzmanı Hakan Gökalp görev aldı. Tadım uzmanları tarafından, tüketicilere kaliteli ve kalitesiz zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri, kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgiler verildi.
Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Ülgen, yaptığı açıklamada; “KOSGEB Başkanlığı tarafından desteklenen ‘Zeytinyağı Pazar Payının Arttırılması’ projemiz kapsamında zeytinyağı tadım ve tanıtım etkinliğimizin yedincisi Edirnelilerin yoğun katılımı ve ilgisiyle gerçekleştirdik. İki gün süren etkinliğimizde tadım uzmanlarımız, proje kapsamında hedeflenen 1000 kişiye zeytinyağı tanıtımı ve tadımı yaptırılarak, tüketicilere zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgilendirdi. Amacımız bilinçli bir tüketici kitlesi oluşturarak, ülkemizde düşük olan zeytinyağı tüketiminin ve zeytinyağı markalarının arttırılmasıdır. KOSGEB tarafından desteklenen Zeytinyağı’nın Pazar Payının Arttırılması projesi ile amacımıza ulaşacağımızın inancındayız” diye konuştu.
Proje kapsamında tadım ve tanıtım etkinliğinin sekizincisi 28-29 Mayıs tarihlerinde Tekirdağ’da gerçekleştirilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.