Aydın Ticaret Borsası üstün zekalı öğrencilere sahip çıkıyor

Aydın Ticaret Borsası üstün zekalı öğrencilere sahip çıkıyor

Aydın Ticaret Borsası tarafından Aydın’da yaptırılan Türkiye’de 72 tane olan üstün zekalı öğrencilerin eğitim gördüğü Bilim ve Sanat Merkezi tanıtıldı.

Aydın Ticaret Borsası, Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği çerçevesinde 2 Milyon 300 Bin TL’ye yaptırılan üstün zekalı öğrencilerin eğitim gördüğü Aydın Ticaret Borsası Bilim ve Sanat Merkezi basın mensuplarına tanıtıldı.
Vali Yardımcısı Halil Canavar, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahri Erdel, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı ve borsa yönetim kurulu üyeleri ile gazetecilerin katıldığı tanıtım toplantısında İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, bilim sanat merkezi hakkında bilgiler verdi.
182 öğrenci, 16 öğretmen, 2 idareci bir memur ve bir yardımcı personel ile bilim ve sanat merkezinin hizmet verdiğini kaydeden Pervin Töre, “Birebir ve bireysel eğitim uygulanan okulda görev alan öğretmenlerinde alanlarında yurt dışı eğitimi almış, yüksek lisans ve doktora yapmış kişiler olduğunu belirterek, “Merkezimizde Fen, fizik, kimya, biyoloji laboratuarları, cubaro 3D tasarım laboratuarı, zeka oyunları, sosyal bilimler, 3D yazıcı, stratejik düşünme becerileri, uzay ve gökbilimleri atölyeleri, resim, müzik sınıfı gibi birimleri ile zeka, sorun çözümü, sanat, liderlik, becerilerini artırıcı çalışmalarla üstün zekalı veya üstün yetenekli çocuklarımızın gelişimleri için uygun ortamlar oluşturulmuştur. Merkezimizde bilgisayar, dil, elektrik elektronik laboratuarları da önümüzdeki süreçte kurulması planlanmaktadır” dedi.
Töre, Bilim ve Sanat Merkezi’nin Aydın’a kazandırılmasında emeği geçen Aydın Ticaret Borsası yöneticilerine ve iç donanımına katkı veren kurum ve sivil toplum örgütlerine teşekkür etti.
‘HERŞEY GELECEK İÇİN’
Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, bu merkezden alanında uzman geleceğin liderlerinin yetişmesine temenni ederek geleceğin ancak eğitimli bireylerle parlayacağını dikkat çekti. Türkiye’nin geleceğinin emin ellere teslim edilmesi için Aydın Ticaret Borsası yönetimi ve üyeleri olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirmenin gayreti içerisinde olduklarını kaydeden Bosnalı, her şeyin gelecek nesiller ve ülkenin geleceği için olduğunu vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.