Aydın Ticaret Borsası üyeleri ‘Kuru incir satış salonu' için buluştu

Aydın Ticaret Borsası üyeleri ‘Kuru incir satış salonu' için buluştu

Aydın Ticaret Borsası üyeleri ‘Kuru incir satış salonu' için buluştu

Aydın Ticaret Borsası tarafından fiziki özellikleri tamamlanan kuru incir satış salonu, borsa üyelerine tanıtıldı.
Kuru İncir Satış Salonu Tanıtım toplantısına Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı Kazım Günaydın, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çondur, Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Ülgen, Meclis Üyeleri Ali Çevik, Ahmet Şenel, Rıza Uyar ve Genel Sekreter Çimen Mutlu, kuru incir tüccar ve ihracatçıları katıldı.
Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çondur, yaptığı açıklamada; “Aydın Ticaret Borsası Yönetimi olarak; kanunların verdiği yetkiler dahilinde üyelerinin çıkarları doğrultusunda, çalışmalarını yürüten kurumumuz, ilimizde bir ilke imza atarak, katma değeri yüksek ürününlerimizden olan kuru incirin daha güvenilir, daha tarafsız ve daha rekabetçi reel fiyattan alınıp satılmasına imkan verecek satış salonunun fiziki şartlarını tamamlamıştır. Türkiye İncir üretiminin yüzde 62‘si ilimizden gerçekleştirmektedir. Ege Bölgesi olarak baktığımızda bu oran yüzde 76’ya çıkmaktadır. Bu oranlar göz önüne alındığında bölgemiz adına kuru incir satış salonunun faaliyete geçmesi önemli bir adımdır. Amacımız alıcı ile satıcıyı karşı karşıya getirerek, fiyatların serbest rekabet ortamında oluşmasını sağlamaktadır. Amacımız gereği kuru incir ile iştigal eden üyelerimizle, bir araya geldik. Satış salonumuzun en iyi şekilde işlemesi amacıyla üyelerimizin değerli görüşlerine ihtiyaç duymaktayız. Üyelerimizden alınan talepler ve görüşler doğrultusunda çalışmalarımızı tamamlayarak satış salonumuz en kısa sürede faaliyete geçireceğiz. Satış Salonumuzun, üyelerimize İlimize, bölgemize kazançlar sağlamasını diliyorum”diyerek, uru incir tüccar ve ihracatçılarının görüşleri aldı.
Aydın’ın öz varlığı olan kuru incir satış salonu yapılmasının üyeler ve kuru incir için çok önemli bir adım ve ihtiyaç olduğunu ifade eden katılımcı üyeler, satış salonunun en iyi şekilde işlemesi adına düşünceleri ifade ederek, Aydın Ticaret Borsası’nın üyelerine sağladığı hizmetleri için teşekkür ettiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.